Hlavní obsah

Nejlepší i nejrychlejší hráč zápasu. Sedlák má za sebou úžasný debut na MS i další setkání s Hudáčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou sice start na olympiádě v Pekingu, ale na světovém šampionátu to pro něj byla premiéra. A víc než vydařená – útočník Lukáš Sedlák dal dva góly, nastupoval v přesilovkách i oslabeních a nastřádal téměř 18 minut na ledě. „Je to super, každý chce hrát co nejvíc. Byly momenty, kdy jsem měl dlouhá střídání, pak hned oslabení, že jsem se zadýchal. Mám to rád, vždyť hraji stylem, že furt někde bruslím a těší mě, že jsem pomohl týmu,“ říkal po utkání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (Od našeho zpravodaje) - Jeho góly změnily průběh utkání, on pak byl za odměnu vyhlášen nejlepším českým hráčem utkání. A podle statistik si Lukáš Sedlák v zápase proti Slovensku připsal ještě jedno „nej" - byl vůbec nejrychlejším hráčem ze všech, protože mu čipy naměřily nejvyšší rychlost 36,7 km/h.

„Viděl jsem ty statistiky na kostce, ale vůbec nevím, kde to mohlo být," smál se.

Jeho dobrá nálada byla logická. Nejprve v polovině úvodní třetiny v oslabení vyrovnal na 2:2, pak na konci stejné části dával v přesilovce na 3:2, což nakonec byla rozhodují branka. „Jeden jejich obránce trochu zaspal a nechal mě úplně samotného. Tak jsem si za brankou křiknul, Kuba (Flek) mi to perfektně dal. Zkusil jsem to okolo brány s tím, že si to tam brankář třeba srazí. A vyšlo to," popisoval první trefu a ke druhé přidal: „Stál jsem před brankou, ale tam je to taky trochu o náhodě, když vyjde taková teč. Podobně to takhle zkoušíme v Pardubicích, takže to i tady byla jedna z variant."

I on samozřejmě vnímal, že duel nabídl dvě odlišné části. V té první Slováci dřeli, vytahovali se s ostrými střety, v té druhé už Češi zápas kontrolovali. „Oni do nás vletěli, dohrávali nás a my jsme to asi úplně nečekali. Chvíli nám trvalo, než jsme se odvážili udělat to samé. Pak jsme byli druhou půlku první třetiny lepší. Naštěstí jsme hned dali vyrovnávací gól na 1:1, což bylo důležité, že jsme se netrápili. Ale myslím, že je pořád na čem pracovat."

O přestávce jim kouč Jalonen zdůrazňoval, aby zbytečně neopláceli a nechodili tak do oslabení, jak se to stalo v případě Chytila a Kempného. „Něco jiného je základní část sezony, ale toto je turnaj, kdy záleží na každém gólu a zápase. V sezoně může jít někdo někoho zmlátit, ale toto je takové play off. Oplácení nedává smysl," říkal.

Když už je řeč o play off, tak ožil střet z toho extraligového, kdy ho v sedmém semifinále v Pardubicích sestřelil třinecký Libor Hudáček, tentokrát pro změnu hrající na slovenské straně. Hudáček následně dostal trest na tři zápasy a přišel o první polovinu finálové série proti Hradci Králové. „Ty tři zápasy dostal zaslouženě. Když takto cíleně vyskočíte, tak ten trest sedí," vyprávěl Sedlák.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastní gól Šimona Hrubce v utkání se SlovenskemVideo: Česká televize

Hudáček byl vidět také v pátek. Ve třetí třetině vyfasoval dvě minuty za sekání. A Sedlák si za ním vyjel „popovídat". „Bylo to od něj klasické zbytečné vyloučení a pak ještě po odpískání vystřelil na gólmana. Tak jsem mu říkal, ať to nedělá."

Reklama