Hlavní obsah

Za Pešána bylo líp! Hrouzek na scénu! Hokejisté jsou po trapasu s Rakouskem pod palbou

Historická ostuda českých hokejistů v úterním duelu s Rakouskem nezůstává bez odezvy fanoušků. Tým trenéra Kariho Jalonena je pod palbou kritiky hraničící s výsměchem, aura naděje po triumfech na Českých i Švédských hrách notně vybledla a sociální sítě se plní vtipy na adresu mužů se lví hlavou na prsou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu ČR - RakouskoVideo: ČT sport, ČT sport

 
Článek

Od hokejistů se po nedělní prohře se Švédy nečekalo proti Rakousku nic jiného než výhra. Jenže Jalonenovu týmu se ve třetím duelu na šampionátu ve finském Tampere nepodařilo vypracovat větší než jednobrankový náskok a rakouský outsider střeleckou nemohoucnost favorita náležitě potrestal. Půlminutu před třetí sirénou Češi o náskok přišli, a nakonec museli skousnout historickou prohru po samostatných nájezdech, kterou pečetila zoufalá rána Davida Krejčího mimo branku.

Český zmar na ledě zaskočil experty i fanoušky. A tým, který těsně před startem MS ovládl sympaticky svižnou hrou dva turnaje Euro Hockey Tour, se po fiasku ocitl pod palbou kritiky i vtipů. „Ostuda, nemastný neslaný výkon," zaznělo ve studiu Sport.cz Příklep Extra. „Kdyby Bůh věděl, že někdo bude prznit hokej takovým výkonem, nikdy by nedopustil, aby voda mohla zamrznout," přisadil si jeden z fandů na twitteru.

Český hokej povolal Jalonena na střídačku po únorové ostudě na olympijských hrách v Pekingu, kde tým pod vedením Filipa Pešána vypadl poprvé v historii už v osmifinále se Švýcarskem. A paralely s předchozím trenérem se tak přímo nabízely. „Pešán by z toho vydoloval alespoň dva body. Za Pešána bylo líp," píše ironicky účet Sportovní hlášky k povedenému meme parafrázujícímu téma aktuální Babišovy billboardové kampaně.

„V hokeji to nepůjde, budeme to muset zkusit v lyžování," neodpustil si rýpnutí lyžařský kouč Ester Ledecké Tomáš Bank. „Rakousko hraje hokej? Zavolejte Hrouzka," reagoval jeden z fanoušků s připomenutím ikonické trenérské postavy ze seriálu Lajna.

Faktem je, že českému týmu začalo být na turnaji ve Finsku pořádně ouvej. „Začíná jít do tuhého. Play off nezačne příští čtvrtek, ale už o týden dříve hned v dalším utkání proti Lotyšsku," upozornil ve studiu Příklep Extra hokejový redaktor Sport.cz Jan Škvor.

Souboj s Lotyši je na programu ve čtvrtek od 19:20 a v české sestavě už by neměl chybět David Pastrňák. Pomůže hvězda Bostonu zvednout povadlý tým? "Nejde spoléhat na to, že se vše zlepší jen s příletem Davida Pastrňáka. Ať je jakýkoliv hráč, tak sám to nevytrhne," varoval Škvor.

Reklama