Hlavní obsah

Startuje NHL. Těšíme se na bostonský Last Dance, shodují se experti

Blíží se začátek dalšího ročníku NHL. Už 7. října v 20:00 startuje zápasem Nashvillu proti San Jose. Jaká jsou očekávání od českých hráčů? O tom diskutuje v Příklepu na Sport.cz moderátor Honza Homolka s hosty Martinem Kézrem a Tomášem Divíškem. „Asi nejzajímavější bude sledovat, jestli tu hokejovou radost, kterou rozdávali Pastrňák s Krejčím na mistrovství světa, přenesou do toho, jak Američané říkají Last Dance v Bostonu,“ míní Kézr, který je šéfredaktorem sportovní sekce Práva a Sport.cz.

Startuje NHL. Těšíme se na bostonský Last Dance, shodují se experti v PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

Diskutovaný je především návrat Davida Krejčího, který po extraligové sezoně v Olomouci opět bude přivykat tempu NHL.

„Měl jsem trochu obavu, když šel loni sem, že už je to konečná. Nicméně když jsme ho potom viděli v těch zápasech tady i na mistrovství, kde zase je ta rychlost a všechno o level výš, tak asi na to stále má," myslí si Divíšek, jenž momentálně plní roli generálního manažera v klubu HC Letci Letňany.

Čeští hokejisté se zkoušejí dostat do NHL z univerzitní ligy. Je to správná cesta? Bavíme se v PříklepuVideo: Sport.cz

„Stále bude stěžejním hráčem, nebo jedním z těch, kteří ten Boston ještě můžou vytáhnout tu poslední sezonu, kdy mají mančaft po kupě, takže je budeme sledovat a myslím, že většina českých fanoušků jim bude držet palce," dodává bývalý útočník Philadelphie Flyers.

Do NHL v minulé sezoně zasáhl rekordní počet českých gólmanů. Roste u nás nový Hašek? Diskutujeme v PříklepuVideo: Sport.cz

A zajímavé bude jistě i sledování Davida Jiříčka, který usiluje o místo v prvním týmu NHL hned po draftu. „Myslím, že Davidu Jiříčkovi by mohla pomoct přítomnost Jakuba Voráčka v Columbusu. Ten příběh, kdy Pittsburgh si pořídil Jiřího Hrdinu, aby jim vychoval Jaromíra Jágra, je notoricky znám a něco podobného v té zámořské mentalitě je," říká Kézr.

Více najdete ve videu z hokejového pořadu Příklep. Celý díl si také můžete přehrát ve formě podcastu.

Reklama

Související témata: