Hlavní obsah

Agent nařkl Hadamczika ze lži. Ten se brání: Jalonen skutečně řekl, že už Norrenu nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čelí tlaku, že způsob, kterým teď výkonný výbor hokejového svazu řeší otázku o (ne)pokračování reprezentačního kouče Kariho Jalonena, se proměnil – a teď použijme výrok hokejisty Jakuba Voráčka – v „komedii“. Zároveň Jalonenův agent Jiří Hamal v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že prezident svazu Alois Hadamczik veřejně lhal, když uvedl, že už si Jalonen nepřál vedle sebe finského asistenta Norrenu. Toto nařčení ale Hadamczik odmítá a v prohlášení svazu stojí: „Zahájili jsme právní kroky, kterými budeme bránit dobré jméno Českého hokeje a jeho prezidenta, jež se stali terčem bezprecedentní veřejné pomluvy.“

PŘÍKLEP EXTRA: s šéfem Českého hokeje Aloisem HadamczikemVideo: Sport.cz

 
Článek

Fredrik Norrena je zatím jedinou „obětí" nejhoršího výsledku hokejové reprezentace na mistrovství světa, což Hadamczik po výkonném výboru, kde Jalonen přednesl svou analýzu, komentoval: „Kari Jalonen řekl, že toho kolegu z Finska k sobě nechce. A on tady bude jako finský trenér sám."

Byla to překvapivá informace, tak trochu připomínala úhybný manévr, aby si Jalonen naklonil lidi z výkonného výboru, kterým se nelíbí, že koučem reprezentace je cizinec. Avšak tento týden uvedl Jalonenův agent Jiří Hamal, že šlo o lež. „Můžu přiznat, že se stále vzpamatovává ze lživé informace, kterou prezentoval prezident Hadamczik o tom, že si Kari nepřál finského asistenta Norrenu. Objevilo se to i ve finských médiích a osobně se ho to velmi dotklo. Nemohl pochopit, jak je možné, že Hadamczik takhle veřejně lhal," řekl Hamal pro isport.cz.

Proti tomuto nařčení se ale Hadamczik hodlá bránit a poukazuje, že na zasedání výkonného výboru bylo 10 jeho členů, předseda dozorčí rady, zapisovatelka, generální sekretář a překladatel, kteří mohou Hadamczikovu verzi potvrdit.

„Ze všech zasedání výkonného výboru je navíc vždy pořizován zvukový záznam a zápis. Lze tak jednoznačně prokázat, že z úst Kariho Jalonena zaznělo na téma Fredrika Norreny následující: Mám ve smlouvě uvedeno, že s sebou budu mít jednoho Fina. Už ho ale nepotřebuji mít. Potřeboval jsem ho k sobě především na první sezonu, když jsem přišel po olympiádě. Chtěl jsem k sobě někoho mít. Pro příští sezonu už je nás ale v realizačním týmu dostatek, Fina už nepotřebuji," cituje Jalonena čtvrteční prohlášení svazu.

Hadamczik a spol. navíc v tiskovém prohlášení tvrdí, že v Jalonenově smlouvě není o finském asistentovi ani zmínka, stejně tak ani ve zprávě trenérského týmu pro mistrovství světa 2024 finský asistent nefiguruje. „Kari Jalonen si tedy vybral tým, ve kterém finský asistent není. Na pováženou jsou tak spíše především prohlášení trenéra hokejové reprezentace, respektive jeho agenta," píše se v prohlášení.

Za mantinelem: O Hadamczikově kritice, netradičním řešení a Jalonenovi v kleštíchVideo: Sport.cz

Zda Jalonen bude u národního týmu pokračovat, či bude odvolán, se má definitivně rozhodnout ve čtvrtek 29. června.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán