Hlavní obsah

Rusové jsou skvělí! Proč bych si měl KHL rozmýšlet? hájí se český olympionik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dveře do národního týmu má stejně jako další čtyři krajani (Šulák, Sklenička, Jaškin, Červený) kvůli působení v Kontinentální hokejové lize zavřené. Osmadvacetiletý obránce Lukáš Klok však svého rozhodnutí vrátit se letos v červenci do ruského Něftěchimiku Nižněkamsk nelituje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klok v dresu hokejové reprezentace. Tohle spojení už je minulostí.

Článek

„Takhle jsem se rozhodl. Ve své kariéře už jsem byl na mistrovství světa a olympiádě. Jako součást národního týmu jsem hrál na všech velkých turnajích,“ připomíná ostravský rodák a vítkovický odchovanec svou účast na předloňském světovém šampionátu v Rize a loňských zimních olympijských hrách v Pekingu.

„Samozřejmě mě mrzí, že nebudu moct hrát za národní tým. Respektuji ale rozhodnutí našeho hokejového svazu a oni respektují moje,“ tvrdí aktuálně šestý nejproduktivnější obránce KHL (tři góly a 15 asistencí v 30 zápasech), který byl nominován i na prosincové Utkání hvězd soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klok

Klok, jenž ve své kariéře působil ve všech pěti nejlepších evropských ligách (s Lukko Rauma získal předloni finský titul), působil v Nižněkamsku už v sezoně 2021/22, po níž odešel do Arizony zabojovat o NHL. Neuspěl a po čtyřech zápasech za farmářský Tucson se před rokem vrátil do Evropy.

„Všichni mi tehdy říkali: ,Musíš to udělat. (zkusit NHL)‘ Abych byl upřímný, nebylo to nejlepší načasování. Dělal jsem, co jsem mohl, ale v USA se mi to nelíbilo. Takže rozhodnutí vrátit se bylo snadné,“ říká nyní Klok v rozhovoru pro ruský server allhockey.ru.

„Nikdy se mi nelíbila americká mentalita, ani když jsem byl mladší. Nikdy jsem nesnil o tom, že bych hrál v NHL. Navíc po první sezoně v KHL, kdy jsem hrál za Slovan Bratislava, jsem si uvědomil, že chci hrát tuto ligu,“ vysvětluje Klok, proč se po konci v zámoří vrátil přes švédské Rögle a švýcarské Lugano do Nižněkamsku.

Dvakrát v sezoně měnil klub. Ve Švýcarsku má Lukáš Klok po půl roce zase radost z hokejeVideo: Sport.cz

„Lidé jsou tu skvělí, mám spoustu dobrých přátel na ledě i mimo něj. Tak proč bych si to musel rozmýšlet? Hodně lidí mi o návratu do KHL říkalo, že bych to neměl dělat. Tohle je ale můj život, moje rozhodnutí. Nežiju proto, abych tyto lidi činil šťastnými. Sám chci být šťastný!“ uzavírá Klok.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články