Hlavní obsah

Trable libereckého brankáře. Kariéru mu znovu komplikuje vážná nemoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v minulém roce ještě za mořem gólman Bílých Tygrů Dávid Hrenák přišel kvůli infekci o play off univerzitní ligy, nyní mu nemoc komplikuje i angažmá v Liberci. Sezonu začal jako jednička, od října je však mimo dění. „Měl zápal plic a diagnóza se mu asi vrací zpátky,“ prozradil kouč Severočechů Filip Pešán po prohře 1:6 s Brnem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno 1:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Liberec - Brno

25letý slovenský gólman se před sezonou po sedmi letech strávených v zámoří vrátil do Evropy a v Liberci začal soutěž v brance, stihl ovšem jenom devět zápasů s úspěšností 89,74 procenta. Naposledy chytal 22. října proti Plzni a poté ještě jednou kryl záda Danielu Královi na střídačce. Od té doby absentuje. „Je nemocný,“ znělo od Bílých Tygrů.

Po prohře s Kometou 1:6 kouč Filip Pešán přidal ne právě optimistické podrobnosti. „Nevypadá to s ním dobře. Už se skoro plánoval jeho návrat, ale ten se teď zase na neurčito oddálil a moc nevěřím v to, že se v následujících týdnech, ne-li měsících, Dávid vrátí,“ poznamenal Pešán a nastínil i diagnózu.

„Vím, že měl zápal plic a že se mu diagnóza asi vrací zpátky. Evidentně mu nezabral nějaký typy antibiotik, takže teď lékaři zjišťují, jaký lék by mu mohl pomoci nejvíce. To je vše, co o tom vím,“ dovysvětlil. I proto Bílí Tygři v předminulém týdnu přivedli z Litoměřic k mladému Králi dalšího brankáře Lukáše Paříka.

Není to poprvé, kdy Hrenákovi nemoc komplikuje kariéru. V minulém roce na konci studia ve Spojených státech rovněž bojoval s těžkou infekcí.

„Asi týden a půl jsem byl v nemocnici a tři dny na kyslíku. Ztratil jsem hodně kil a tělo se dost vyčerpalo. Škoda že jsem přišel o poslední play off univerzitní ligy, z toho jsem byl hodně smutný, byť samozřejmě zdraví je na prvním místě,“ vyprávěl v létě v rozhovoru pro Sport.cz.

Kvůli nemoci sice přišel o vyřazovací boje v dresu St. Cloud State University, ale závěr sezony ještě stihl. „Nakonec jsem se z toho dostal, už je to v pohodě. Ještě jsem si i stihl zahrát v AHL. Šlo o moje první profesionální zápasy v kariéře. Sezona se ještě obrátila na dobrou stranu,“ přiznal. V podobný scénář doufá i nyní.

Reklama