Hlavní obsah

Češi byli dost nafoukaní. Jako by už měli zlato, to nezapomeneme, vyhrožuje před finále hrdina Kanady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadští hokejisté na domácím MS do 20 let navzdory vlažnému startu do semifinále proti velkým rivalům z USA slavili výhru 6:2 a už se nemůžou dočkat, až se v bitvě o zlato pomstí svým jediným přemožitelům na turnaji - týmu České republiky. Zámořští hráči nijak neskrývají, že prohra s týmem Radima Rulíka v úvodním utkání základní skupiny jim hodně leží v žaludku.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Kanadský hrdina semifinále s USA Joshua Roy se raduje z gólu.

Článek

Pro Kanaďany byla prohra s podceňovaným Českem 2:5 naprostým šokem, zbylé zápasy ve skupině už domácí zvládli s přehledem. Namále ale měli ve čtvrtfinále se Slovenskem, postup zachránil až parádním gólem v prodloužení fantom tohoto turnaje Connor Bedard.

V následném vyhecovaném semifinále proti USA stejný hráč nastartoval obrat. Hlavní hvězdou zápasu se ale vedle fantastického brankáře Thomase Milice stal útočník Joshua Roy, který dva góly dal a na dva nahrál. Právě on po utkání zcela otevřeně přiznal, jak velkým trnem v oku pro něj Češi jsou a jak moc touží po pomstě.

„No viděli jsme, jak Češi reagovali po zápase, když nás porazili. Myslím, že byli pěkně nafoukaní," uvedl v rozhovoru pro TSN Roy.

„Na tohle my nezapomínáme... Slavili, jako kdyby vyhráli zlato," kroutil hlavou útočník Sherbrooke Phoenix.

Je jasné, že kanadský tým a tamní fanoušci si absolutně nepřipouští možnost, že by s Rulíkovým týmem na vlastní půdě v Halifaxu boj o zlato prohráli.

„Ještě jeden zápas. Je to o tom, vydat ze sebe v zítřejším finále absolutně všechno. Udělejme to jeden pro druhého," nabádal své svěřence před finálovou bitvou s Českem kouč javorových listů Dennis Williams.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články