Hlavní obsah

Hvězdička má budoucnost v NHL. Laine byl namachrovaný, u Kulicha vidí experti plusy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střílel důležité góly, patřil k lídrům stříbrné české hokejové dvacítky. Teď má ale Jiří Kulich před sebou další úkol a vysokou metu. Prosadí se v NHL v dresu Buffala, které má mladý tým a pomalu se v nejslavnější lize světa drápe nahoru? „Šanci má velkou," míní Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz v pořadu Příklep. „Hraje přímočarý hokej, nebojí se střílet z úhlů. K tomu je odolný, nepadá, jde do souboje. Projevem je skromný, což je pro NHL hodně velké plus," dodává Milan Antoš bývalý hokejista a expert ČT Sport.

Prosadí se Jiří Kulich v NHL? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Cíl má Jiří Kulich jasný, dostat se do NHL a ukázat se v nejslavnější lize světa. V souvislosti s mistrovstvím světa dvacítek se ale také mluvilo o tom, že by mohl být i za rok lídrem české reprezentace na šampionátu této věkové kategorie. „Trošku se bojím, že k dispozici pro dvacítku pro mistrovství světa nebude, protože bude pravidelně hrát v Buffalu," tuší zkušený novinář.

Připomíná, že v sestavě Kanady nastupovali mladíci Guenther, Wright, shodou okolností střelci branek z finálového duelu v Halifaxu proti Česku. To jsou hokejisté, kteří jsou součástí organizací Arizony či Seattlu. „Bylo by super, kdyby se i v případě Kulicha povedlo oboje. Tedy, že by byl v Buffalu a mohl hrát na mistrovství," dodává Kézr.

Antoš upozorňuje, že v Buffalu se touží přihlásit o slovo nejen Kulich, ale i jeho krajan Lukáš Rousek. „Ten je schopný něco vymyslet, hrát na puku," hodnotí kvality Rouska. Záleží podle něj pochopitelně na situaci, na jakou pozici bude v dané chvíli klub potřebovat hráče. Větší šance dává Kulichovi. „Umí najít situaci a řešit ji. Má něco navíc," míní.

Kulicha srovnává nejen s krajanem, ale třeba i se situací, kdy do NHL přicházel Patrik Laine. „Když začínal, přišel s velkým boomem. A pak se dva roky trápil, protože byl podle mě namachrovanej a nechtěl ani dávat rozhovory. Kulich je jiný, upřímný. A myslím, že by se prosadit v NHL mohl," dodává televizní expert.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep na Sport.cz?

Reklama