Hlavní obsah

Sliboval pomstu 'nafoukaným' Čechům, teď si ji útočník Kanady užívá: Nádherný pocit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stal se hrdinou semifinálového obratu proti Američanům, jimž dva góly dal a na dva nahrál, a jednu z klíčových rolí sehrál i ve finále MS do dvaceti let proti České republice. Kanadský útočník Joshua Roy nahrál Dylanu Guentherovi v prodloužení na vítězný gól. A užíval si obzvlášť slastné pocity.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Euforie kanadských hokejistů po vítězství ve finále MS světa do 20 let.

Článek

Před utkáním se nechal slyšet, že se mu nelíbilo, jak se Češi chovali po senzační úvodní výhře ve vzájemném utkání ve skupině, které vyhrál tým kouče Radima Rulíka 5:2.

„Viděli jsme, jak Češi reagovali po zápase, když nás porazili. Myslím, že byli pěkně nafoukaní. Na tohle my nezapomínáme... Slavili, jako kdyby vyhráli zlato," vykládal před finálovou bitvou v rozhovoru pro TSN s tím, že prahne po pomstě.

Ta mu nakonec vyšla. Po rozhodující trefě v prodloužení se projížděl po ledě v klobouku, který hodil na plochu některý z kanadských fanoušků.

A televizní reportér jej znovu odchytil na rozhovor. „Je to šílené, tyhle momenty si budeme pamatovat celý život," pronášel se šťastným úsměvem ve tváři.

Nicméně připustil, že finále s ním zamávalo mnohem víc, než čekal. „Abych byl upřímný, bylo to pro mě ohromně stresující. Nikdy v životě jsem se nestresoval, ale teď jsem skoro celý třásl. Až když jsme jeli dva na jednoho v prodloužení a viděl jsem pak puk v bráně, tak to ze mě celé spadlo," vyznal se ze svých pocitů.

„Říkal jste, že chcete proti Čechům pomstu. Tak jak vám chutná?" ptal se ho reportér. „Je to nádherný pocit. Neexistuje lepší způsob, jak tenhle turnaj zakončit," odpověděl devatenáctiletý forvard.

A přidal i vzkaz pro svého klubového spoluhráče ze Sherbrooke Phoenix Davida Špačka. „Myslím, že i on měl dobrý turnaj. Musíme dát jejich týmu kredit. Byli hodně dobří. I pro ně to musí být bláznivé. Takže Davidovi gratuluji a uvidíme se v Sherbrooku," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.