Hlavní obsah

Házenkář Juříček si zlomil prst a přijde o lednové mistrovství Evropy

PRAHA

Český tým házenkářů postihla další rána. Po Pavlu Horákovi se zranil další reprezentant. David Juříček si v neděli 15. listopadu v utkání Ligy mistrů mezi Montpellierem a Szegedem zlomil prst a čeká ho desetitýdenní pauza. Pětatřicetiletý Juříček tak s největší pravděpodobností přijde o účast na mistrovství Evropy, které začíná již 19. ledna.

Foto: www.jiri-reichl.cz

Český házenkář David Juříček přechází přes jednoho z hráčů soupeře.

Článek

"Je to pro nás velmi špatná zpráva. S Davidem jsem o šampionátu mluvil, byl téměř rozhodnutý, že přijede a v Rakousku nám pomůže. Mluvil jsem s ním i poté, co ke zranění došlo. Šance, že by na mistrovství Evropy startoval, téměř neexistuje. Po vypadnutí Horáka je to další těžká rána a výrazné oslabení týmu," posteskl si v tiskové zprávě kouč reprezentace Martin Lipták.

David Juříček, hráč francouzského týmu Montpellier, si v neděli 15. listopadu v utkání Ligy mistrů proti maďarskému celku Pick Szeged zlomil prst. Pětatřicetiletý český reprezentant v zápase nešťastně zavadil o spoluhráče a kromě zlomeniny si poranil také kloubní pouzdro.

Lékaři zamítli operaci, a tak si Juříčkovo zranění vyžádá delší rekonvalescenci. Na šest týdnů dostane hráč sádru a poté jej čeká rehabilitace. Ta by podle doktorů měla trvat minimálně čtyři další týdny.

Český tým již v srpnu přišel o Pavla Horáka, který si před startem nové sezóny nejvyšší německé soutěže přetrhl vazy v levém koleni a je na šest měsíců mimo hru. Mistrovství Evropy v házené začíná v Rakousku již 19. ledna.

Reklama

Související témata: