Hlavní obsah

Házenkáři Karviné porazili v třetím finále Plzeň a jedna výhra je dělí od titulu

Házenkáři Karviné porazili v sobotu v třetím finále extraligy 29:24 mistrovskou Plzeň, v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy a jedna výhra je dělí od zisku titulu. Čtvrtý duel se hraje ve středu v Plzni, ve finále dosud pokaždé vyhrál domácí tým.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Ondřej Skalický z Karviné a Jan Stehlík z Plzně ve finále play off házenkářské extraligy.

Článek

Karviná udělala rozhodující krok za druhým vítězstvím již v prvním poločase, který vyhrála o sedm branek. Plzeň po přestávce dokázala snížit náskok domácích na tři góly, blíž se ale i díky výbornému výkonu brankáře Baníku Petra Mokroše nedostala.

Obě mužstva měla dnes osmigólové střelce. Rovnou třetinu plzeňských branek vstřelil Milan Škvařil, ale z vítězství se mohl radovat domácí Dominik Solák.

Karviná s Plzní spolu hrají finále počtvrté za sebou. Poslední dva dohrané ročníky ovládli Západočeši, v roce 2018 dosud naposledy slavila Karviná, která v této sezoně vyhrála základní část.

V sérii o bronz se ujalo vedení 2:1 Zubří, jež v třetím zápase porazilo 31:24 Duklu Praha.

S extraligou se dnes rozloučil stříbrný medailista z let 2013 a 2014 Cement Hranice. Moravský tým v baráži s prvoligovými Strakonicemi vyhrál úvodní domácí duel jen o gól a v dnešní odvetě na jihu Čech prohrál 25:27.

Finále play off házenkářské extraligy mužů - 3. zápas
Karviná - Talent tým Plzeňského kraje 29:24 (17:10)
Nejvíce branek: Solák 8, Skalický 5/1, Užek a Sobol po 4 - Škvařil 8, Stehlík 5/1, Nejdl, Říha a Režnický po 3. Stav série: 2:1.
O 3. místo - 3. zápas
Zubří - Dukla Praha 31:24 (18:11)
Nejvíce branek: Mořkovský a Hybner po 5, Jurka a Bajer po 4 - Křístek 4/1, Krušberský a Blecha po 3. Stav série 2:1.
Baráž o extraligu - odveta
Strakonice - Hranice 27:25 (18:13)
První zápas 21:22, Strakonice postoupily.

Reklama

Související témata: