Hlavní obsah

Fanoušci na Schumachera nezapomínají, zařadili ho do Síně slávy

Praha

Fanoušci Michaela Schumachera stále milují. Ačkoli se sedminásobný mistr světa ve formuli 1 již tři roky po vážném poranění hlavy neobjevil na veřejnosti, dočká se velké pocty. V Německu bude uveden do tamní Síně slávy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher bude v Německu uveden do Síně slávy.

Článek

Na začátku ledna po dobu pěti dnů mohli čtenáři deníku Bild hlasovat na internetu o tom, kdo by měl být zařazen v Německu do Síně slávy. A výsledek byl jednoznačný. S velkým náskokem zvítězil legendární pilot formule 1 Michael Schumacher. Sedminásobný světový šampión získal 177 tisíc tisíc hlasů, tedy šedesát sedm procent. Druhý skončil fotbalista Lothar Matthaüs s třinácti procenty.

Fanoušci tak ukázali, že na Schumachera stále myslí, i přesto že ho již dlouhou dobu neviděli. Populární jezdec před třemi lety utrpěl vážné poranění hlavy při lyžování. Rodina o jeho zdravotním stavu nechce informovat, a tak se od té doby o něm objevují nejrůznější spekulace.

Spolu s osmačtyřicetiletým Schumacherem bude do Síně slávy uvedena také dvojnásobná olympijská vítězka v biatlonu, devětadvacetiletá Magdalena Neunerová. „Michael Schumacher a Magdalena Neunerová významně přispěli k popularitě svých sportů a celá léta dělali radost fanouškům,“ prohlásil německý ministr vnitra Thomas de Maizière. „Nejenže podávali skvělé sportovní výkony, ale i jejich příkladné zapojení do sportovní komunity, je obdivuhodné. Jsou důležitými vzory pro lidi v naší zemi,“ dodal de Maizière.

Reklama

Související témata: