Hlavní obsah

Šokující rozhodnutí! Český talent ukončil v 18 letech kariéru. Roli hraje politika

Praha

Český jezdec Petr Ptáček ukončil v 18 letech závodní kariéru. Talentovaný pilot, který se stal v minulém roce členem akademie Sauberu, se tak rozhodl i kvůli zákulisní politice motoristických sérií. Uvedl to pro web F1sports.cz.

Foto: Sport.cz

Talentovaný formulový jezdec Petr Ptáček.

Článek

"Je to sport, kde hraje obrovskou roli politika. Já osobně nejsem nositelem žádného slavného jména. Do formule 1 by měli přicházet rychlí a talentovaní závodníci, ne jezdci se slavným jménem a sponzorem v zádech," citoval českého pilota server.

Ptáček, který se od motokár postupně propracoval do španělské či italské formule 1 a následně i šampionátu Formula Renault Eurocup, vybojoval například druhé místo v Barceloně nebo třetí příčku v Silverstonu. Následně se však po přestupu k francouzské stáji R-ace GP neprosadil a nezískal pro letošní rok ani angažmá u týmu Campos ve formuli 3.

Další z nabídek do amerických juniorských formulí pak nevyužil. "Vždy jsem snil o formuli 1, nechci nic dělat napůl. Dám maximum do mé další životní kapitoly," uvedl proto na adresu rodinného byznysu spojeného s motokárami a značkou Praga.

Jediným českým zástupcem, který kdy zasáhl do závodů slavné formule 1, tak zůstává Tomáš Enge.

Reklama