Hlavní obsah

Takhle to nechtěl. Ondra pojede přímo do Tokia, kemp v Koreji musel zrušit

Tokio

Další změnu ve svých plánech před olympijským debutem byl nucen udělat sportovní lezec Adam Ondra. Žhavý adept na medaili z Tokia musel podle informací Sport.cz a Práva oželet chystaný aklimatizační kemp v Koreji, kde kvůli prudkému nárůstu covidových případů zpřísnili protiepidemická opatření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Ondra se chystá na první olympijské hry.

Článek

Trojnásobný mistr světa v lezení na obtížnost nemohl kvůli pandemickým opatřením zrealizovat původně plánovanou třítýdenní aklimatizaci přímo v Japonsku a s ohledem na podobné podmínky přivítal možnost odjet alespoň na devět dnů do Koreje. „Díky známosti s jejich olympionikem Čchon Čong-wonem jsem dostal příležitost připravovat se v tréninkovém centru u Soulu a posléze i v hlavním městě," líčil Ondra při přebírání olympijské kolekce.

Z odletu naplánovaného na 18. července ale nakonec rovněž sešlo. Korejské úřady totiž s ohledem na negativní vývoj domácí situace sáhly k úpravě pravidel a soustředění českého reprezentanta se podle nich uspořádat nedalo. A bohužel se tak naplnil scénář, který Ondra úplně nechtěl.

„V Koreji to s podmínkami tréninku nebude tak dobré jako v Brně, je to ale asi nejlepší varianta. Myslím, že plán většiny soupeřů doletět do Tokia pět šest dnů před závodem, není ideální," poznamenal Ondra na konci června.

Nyní se i sám 28letý matador světového lezení přesune 26. července přímo do dějiště her. Premiérový souboj o olympijské medaile odstartuje dvacítka nominovaných mužů 3. srpna v kvalifikaci, ženy se začnou prát o postup do finále o den později.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

Reklama

Související témata: