Hlavní obsah

Ledecké a spol. zhatilo druhý trénink na olympijský sjezd sněžení

Ester Ledecká a další lyžařky přišly dnes kvůli hustému sněžení o druhý trénink na olympijský sjezd. Počasí v horách nad Pekingem jim dnes nepřálo, v mlze a chumelenici nicméně muži jedou obří slalom. Ten není tak nebezpečný.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati olympijského super-G v Pekingu.

Článek

Ledecká v sobotním prvním oficiálním tréninku na sjezdovce Rock ve středisku Jen-čching obsadila 11. místo. O den dříve skončila při obhajobě senzačního zlata v super-G pátá, čtyři dny předtím v úterý znovu ovládla paralelní obří slalom na snowboardu.

Další trénink je na programu v pondělí. Teoreticky lyžařky mohly stihnout hned dva, ale nakonec podle agentury APA pojedou den před závodem jen jeden. Do dnešního tréninku měla Ledecká odstartovat ve 4:00 SEČ jako první. Ve startovní listině byly i další Češky Tereza Nová a Barbora Nováková.

"Kvůli sněžení se jury společně s pořadateli rozhodli zrušit dnešní trénink," oznámila lyžařská federace FIS.

Ze stejného důvodu byla odložena také kvalifikace lyžařek ve slopestylu z dneška na pondělí, o medaile se bude nově bojovat o den později. O den byl posunut i mužský slopestyle s kvalifikací nově v úterý a finále ve středu. Dnes se neuskutečnila ani kvalifikace akrobatických skokanek, nově je na programu v pondělí a ve stejný den by se mělo konat i finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.