Hlavní obsah

Del Potrova tenisová kariéra už je pravděpodobně minulostí, v Riu hrát nebude

Tenisová kariéra Argentince Juana Martína del Potra je podle všeho už definitivně minulostí. Vítěz US Open z roku 2009 nebude hrát příští týden na turnaji v Riu de Janeiro, jenž měl být druhou a závěrečnou částí jeho rozlučkového miniturné.

Foto: Matias Baglietto, Reuters

Loučení v slzách. Někdejší vítěz US Open Juan Martín del Potro prohrál v prvním kole tenisového turnaje v Buenos Aires a je připraven ukončit kariéru.

Článek

Třiatřicetiletý Del Potro, jehož kariéru poznamenaly vleklé problémy se zápěstími a koleny, absolvoval tento týden v Buenos Aires první turnaj od roku 2019. Po porážce v 1. kole s krajanem Federicem Delbonisem se se slzami v očích rozloučil nejen s argentinskými fanoušky, ale také naznačil, že navzdory původním plánům nebude už hrát v Riu.

To nyní brazilští organizátoři potvrdili. "Snili jsme o tom, že tě přivítáme na našem turnaji. Málem to dopadlo. Přejeme ti všechno dobré a buď si jist, že u nás máš dveře stále otevřené," napsali pořadatelé Rio Open na twitteru.

Bývalý třetí hráč světového žebříčku Del Potro během kariéry vyhrál na okruhu ATP 22 turnajů. V roce 2009 triumfoval po pětisetovém finálovém vítězství nad Rogerem Federerem na US Open a na kontě má také stříbro a bronz z olympijských her. V roce 2016 pomohl Argentině k vítězství v Davisově poháru.

Reklama

Související témata: