Hlavní obsah

Garciaová, Mladenovicová - Gauffová, Pegulaová 2:6, 6:3, 6:2Domácí tenistky Garciaová s Mladenovicovou vyhrály na Roland Garros čtyřhru

Francouzské tenistky Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová vyhrály podruhé v kariéře čtyřhru na Roland Garros. Domácí pár porazil v Paříži americké soupeřky Cori Gauffovou a Jessicu Pegulaovou 2:6, 6:3, 6:2. Garciaová s Mladenovicovou vyhrály společně antukový grandslam také před šesti lety.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Francouzské tenistky Caroline Garciaová a Kristina Mladenovicová vyhrály podruhé v kariéře čtyřhru na Roland Garros.

Článek

Domácí hráčky získaly v bouřlivé atmosféře páté společné vítězství v kariéře a všechny zaznamenaly na antuce. Na Roland Garros se letos představily díky divoké kartě od pořadatelů.

Osmadvacetiletá Garciaová získala sedmý titul a druhý grandslamový. O rok starší Mladenovicová uspěla ve čtyřhře na French Open počtvrté, když v letech 2019 a 2020 triumfovala s Maďarkou Timeou Babosovou. Celkově má v deblu šestý grandslamový titul, když vyhrála také dvakrát na Australian Open (2018, 2020).

Osmnáctiletá Gauffová naopak prohrála druhé finále ve dvou dnech. V sobotu nestačila ve dvouhře na světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska. S Pegulaovou byly letos na pátém turnaji, jediné vítězství získaly v únoru v Dauhá.

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Garciaová, Mladenovicová (Fr.) - Gauffová, Pegulaová (8-USA) 2:6, 6:3, 6:2.

Reklama