Hlavní obsah

Padlá tenisová hvězda dostala v lochu prominentní flek. Spoluvězni se bouří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenisový velikán Boris Becker si ve věznici v Anglii odpykává svůj trest za provinění v insolvenčním řízení a tajení dluhů. Šestinásobný grandslamový šampion si stěžoval na místní poměry a lup, najednou si polepšil. Dostal prý práci asistenta učitele tělesné výchovy, kterou ovšem obvykle získávají až ostřílení mazáci. Spoluvězni se proto vzbouřili a jejich rodiny napsaly rozhořčený dopis guvernérovi.

Foto: Profimedia.cz

Boris Becker před nástupem do vězení.

Článek

Trojnásobný wimbledonský vítěz byl dlouho ze života ve vězení v šoku. Byl nespokojený s kvalitou a velikostí porcí jídla nebo s nedostatečnými hygienickými podmínkami. Teď si však Becker podle všeho polepšil. Dostal místo asistenta učitele a své spoluvězně učí základům teorie tělesné výchovy či je seznamuje s výhodami cvičení a zdravého stravování.

Na tuto prominentní pozici se však prý čeká roky a jeho rychlé povýšení se ostatním vězňům nelíbí. Spolu s rodinami dokonce sepsali protestní dopis, ve kterém si stěžují.

„Není to přesně život v luxusu, na který je zvyklý – ale má to lepší než většina vězňů," řekl nejmenovaný zdroj. Zaměstnanci vězení však jakoukoli protekci pro bývalého slavného tenistu popírají. Podle nich mají všichni ve vězení rovný přístup k různým vzdělávacím a pracovním možnostem.

Becker si trest odpykává ve věznici kategorie C nedaleko Henley-on-Thames, kam byl přesunut z drsného Wandsworthu. Po vypršení trestu mu hrozí automatická deportace. On sám věří v návrat do Německa ještě do konce roku a předčasné propuštění v rámci měkčího německého trestního systému.

Reklama