Hlavní obsah

Smrt sestry mi zachránila život. Tragédie pomohla tenisové legendě vyhrát těžký boj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenisová legenda Chris Evertová před pár týdny vyslala do světa skvělou zprávu o tom, že ukončila léčbu zákeřné rakoviny vaječníků s tím, že jí po poslední dávce chemoterapie lékaři dali velkou šanci na to, že se nemoc u ní už nevrátí. Přestože tenhle boj pro ni skončil happy endem, Evertová přiznává, že její vyléčení se zrodilo z tragických okolností.

Foto: Profimedia.cz

Tenisová legenda Chris Evertová má za sebou úspěšnou léčbu rakoviny.

Článek

67letá bývalá tenisová hvězda se snaží o nemoci mluvit otevřeně. Nyní přiznala, že jí k záchraně života pomohla smrt její sestry.

„V tenisu máte možnost kontrolovat situaci. Ale tyhle věci (rakovinu) nemůžete kontrolovat vůbec. Tisíce a tisíce lidí má rakovinu. A já jsem jako kdokoliv jiný z nich, rozpovídala se o citlivém tématu Evertová v pořadu Good Morning America.

Na rozdíl od ní, její mladší sestra rakovině vaječníků podlehla. Až na základě této tragédie se rozhodla Chris Evertová podstoupit genetické testy. Lékaři poté zjistili, že má podobnou diagnózu jako její sestra.

Měla nakonec štěstí v neštěstí, protože i podle jejího lékaře se podaří zjistit rakovinu vaječníků v 70 a 80 procentech případů až ve třetím či čtvrtém stadiu.

„Smrt mé sestry mi zachránila život," uvedla 18násobná grandslamová šampionka. Ta loni v prosinci podstoupila preventivní hysterektomii, při níž lékaři objevili zhoubný nádor. Rakovina byla v jejím případě v prvním stadiu. Po zjištění diagnózy následně podstoupila šestiměsíční léčbu.

V pořadu Good Morning America se také svěřila s tím, jak léčba probíhala, jak se vyrovnávala s věcmi jako byl ztráta vlasů. Postupně si vybudovala velkou sbírku paruk s kratším i delším střihem.

Reklama