Hlavní obsah

Triumf vykoupený krví. Pro zlatý double spěchala Fišerová ze sanitky

Dvě zlaté medaile, několik stehů a návštěva nemocnice. Pestrá je bilance Terezy Fišerové z pražského úvodního dílu Světového poháru. Parádní úspěch byl vykoupen bolestí ze závodu v extrémním slalomu. Po něm skončila česká kanoistka na šití v nemocnici.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zlatá i zranění vodní slalomářka Tereza Fišerová.

Článek

Vodní slalom jako souboj kanoistů a kajakářů jen s časem? Nová disciplína extrémní slalom zažité pořádky změnila, kontaktní souboje mají přinést větší diváckou atraktivitu. Ale také větší riziko zranění. Což pocítila Fišerová na vlastí kůži krvavým šrámem.

„Teď převládá bolest a stres z toho, že mi krvácí obočí,“ přiznávala na konci víkendového programu.

Povzbuzena triumfem v klasickém závodě mezi kanoistkami vtrhla do boje v nové olympijské disciplíně, v níž se z rampy spouštějí současně čtyři závodníci a bojují o dvě postupová místa.

Foto: repro ČT sport

Tereza Fišerová dostala při extrémním slalomu v Tróji pořádně "naloženo" od lodi soupeřky.

Fišerová ji ovládla před dvěma týdny na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši, suverénně procházela pavoukem i v Troji. I v semifinále si jela pro vítězství, ale na protivodné brance za ní jedoucí Číňanka Jen Ťia-chua zvedla loď a její špička se zaryla české závodnici pod helmu.

Oklepala se, dojela do cíle, ale za ním se hned chytala za hlavu a ruku měla od krve. Rychle zamířila na ošetření, do finále zbývala zhruba čtvrthodina. „Všechno jsem tam nechala, běžela do sanitky. Tam jsme se rozhodovali, jestli pojedu. Ale když už jsem se rozhodla, že pojedu, tak jsem chtěla být nejlepší,“ popisovala své odhodlání, s nímž šla na start finále.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tereza Fišerová si dojela po triumf přes rozseknuté obočí.

I v něm trasu plnou nafukovacích branek a povinného eskymáckého obratu zvládla nejlépe, jen za cílem mediální povinnosti zkrátila s omluvou na minimum. „Nikdy jsem neměla v obočí štychy, už se těším, až s tím někdo něco udělá,“ přiznávala a držela si na pravém obočí vatový tampon.

Čínská soupeřka byla v semifinále diskvalifikována. „Určitě to neudělala naschvál, ale já se tam snažím strčit vždycky bok, asi by to chtělo dávat větší pozor a mít loď pod kontrolou,“ věděla Fišerová po tvrdém direktu.

Foto: repro ČT sport

Tereza Fišerová musela po kontaktu se špičkou lodě soupeřky na šití.

„Byla to opravdu velká pecka. Nic příjemného, po tom eskymáku tam bylo krve až moc, nic příjemného. Ale jsem bojovník,“ ujišťovala Fišerová, která si novou disciplínu oblíbila. „Ale teď si od ní dám ráda chvíli pokoj,“ pousmála se a spěchala pro stehy.

Reklama