Hlavní obsah

Český mladík si připsal premiérový triumf, další biatlonový závod zničil vítr

Český úspěch se zrodil ve stínu biatlonového Světového poháru a posledních bitev o nominaci na ZOH. Premiérové vítězství v juniorském IBU Cupu zaznamenal Jonáš Mareček. Ovládl sprint na 10 km ve slovinské Pokljuce. Ondřej Mánek obsadil páté místo! V kategorii juniorek na 7,5 km byla Tereza Jandová 17. a Veronika Novotná 18., vyhrála Hanna-Michele Hermannová z Německa.

Foto: Český biatlon – juniorský tým/Biatlon.cz

Jonáš Mareček (vlevo) a Ondřej Mánek.

Článek

V Pokljuce nestartovali Francouzi, Norové či Švédi. „Dosud jsem sbíral jen štafetové medaile, a tak je individuální úspěch pro mě určitě speciální. Přesto si nemyslím, že můj výkon byl nějak super, ale stačil na vítězství," uvedl Mareček pro biatlon.cz s tím, že se chce zaměřit na své vrcholy sezony. „...evropský juniorský šampionát tady v Pokljuce poběžíme příští týden, a pak, věřím, se dobře připravím na únorové mistrovství světa v USA," dodal pro svazové stránky novoměstský biatlonista.

Jen poloviční pokračování měl ve slovenském Osrblí IBU Cup, druholigový seriál dospělých. Silný vítr přispěl ke zrušení sprintu mužů. Může to zamíchat nominační boj o páté české místo pro ZOH v Pekingu.

Sprint se nově poběží v sobotu. Stíhací závod z programu V. dílu IBU Cupu vypadl. V prvním ze tří individuálních závodů v Osrblí byl z Čechů nejvýše pátý Tomáš Krupčík.

V pátek stihly sprint odjet ženy - z české sestavy byla nejvýš Eliška Teplá, dvaadvacátá. O čtrnáct příček za ní skončila Klára Lejsek. Zvítězila Camille Benedová z Francie.

Reklama

Související témata: