Hlavní obsah

Nejlépe v sezoně. Čeští biatlonisté ostře vyrukovali do poslední fáze bitvy o Peking

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rázně se druhá vlna českých biatlonistů pustila do série posledních kvalifikačních závodů. I při IBU Cupu se bojuje o pekingskou olympiádu, ve slovenském Osrblí je ve hře jedno volné místo v české mužské nominaci, nejlépe začal Tomáš Krupčík, pátý ve zkráceném vytrvalostním závodě.

Foto: Petr Slavík, Český biatlon

Český biatlonista Tomáš Krupčík na archivním snímku.

Článek

Na bodovaná místa se v závodě ´druholigového´ seriálu prosadili i další členové týmu. Milan Žemlička skončil devátý, Vítězslav Hornig osmnáctý. Jedná se o vůbec nejlepší výsledek českých mužů během této sezóny v IBU Cupu.

Hned za posledním bodovaným umístěním zůstal 41. Tomáš Mikyska, další adept na místo v olympijské reprezentaci.

„Ze strany kluků to byl opravdu vydařený závod," hodnotil pro web biatlon.cz trenér mužského týmu Aleš Ligaun. „Křupas se Žemlou předvedli přesně to, na co mají. Tak by tomu ovšem mělo být pokud možno ve všech závodech," chválil dále.

Na Slovensku se jedou ještě dva individuální závody a teprve po nich se rozhodne o olympijské nominaci. Nejlepší z Osrblí má podle svazového webu jet za áčkem na Světový pohár do Anterselvy.

Z žen Eliška Teplá skončila 42., Natálie Jurčová 64., Klára Lejsek 69. a Tereza Vinklárková, která ještě je brána za kandidátku účasti na ZOH, byla na 74. pozici.

Závod žen v Osrblí vyhrála Němka Janina Hettichová, mezi muži triumfoval Nor Vetle Paulsen.

Základ mužského i ženského týmu pro ZOH budou tvořit účastníci závodů SP v Ruhpoldingu. V obou kategoriích jsou české barvy blizoučko k tomu, aby do Číny na ZOH jelo pět českých zástupců, proto jsou ve hře ještě i závodníci z IBU Cupu.

Reklama

Související témata: