Hlavní obsah

Další stupně pro české biatlonisty, Peking si přiblížil Žemlička

Biatlonová reprezentační záloha a hlavně mládežnické sestavy dále sbírají pozoruhodné výsledky. Milan Žemlička skončil šestý v Osrblí při sprintu v rámci IBU Cupu a přiblížil se k obsazení pátého místa v české nominaci na ZOH. Pojedou i čtyři Češi startující o tomto víkendu na SP v Ruhpoldingu.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Český biatlonista Milan Žemlička

Článek

Žemlička se prosadil v závodu, který se jel náhradou za neuskutečněný páteční sprint. „Podle výsledků mezi kluky tady podával jednoznačně nejvyrovnanější výkony," hodnotil pro biatlon.cz trenér Aleš Ligaun.

Z dalších českých biatlonistů byl 30. Vítězslav Hornig, hned za ním skončil Tomáš Mikyska, 65. Tomáš Krupčík.

Ženy v pátek ještě před větrnou bouří odjely sprint, a tak v sobotu mohly podle původního plánu absolvovat stíhací závod. Eliška Teplá v něm skončila čtrnáctá, 35. byla Klára Lejsek, 39. Natalie Jurčová.

Sprint vyhrál Emilien Claude z Francie, ve stíhačce triumfovala Ruska Jevgenija Burtasovová.

Junioři po čtvrtečním vítězství Jonáše Marečka přidali do sbírky další dva cenné kovy ze sprintu v rámci IBU Junior Cupu ve slovinské Pokljuce. Vyhrála tentokrát Tereza Jandová, Mareček si doběhl pro stříbro, když si vyměnil pořadí s Aleksandrem Korněvem z Ruska.

„Terka Jandová nás hodně překvapila. Na druhou stranu ale také ukázala, jaký potenciál v sobě má," uvedl pro svazový web trenér Zdeněk Vítek. „Vítězství? Tak to jsem opravdu nečekala. Stále to vstřebávám, stále mi chodí esemesky, gratulace," líčila šťastná Jandová.

Dvanáctý skončil Luděk Abrahám, devět pozic za ním byl Ondřej Mánek. Z dalších juniorek byla Kristýna Otcovská třináctá a Gabriela Masaříková šestnáctá.

Reklama

Související témata: