Hlavní obsah

Policie už ví víc o smrti mladého biatlonisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná jistota. Policie potvrdila, že norský biatlonista Eivind Sporaland, který byl nezvěstný od března, je mrtvý. O příčině smrti dvaadvacetiletého mladíka je už po pitvě před pár dny nalezeného těla také jasněji. Podle policie šlo o nehodu, ovšem bližší souvislosti tak úplně jasné nejsou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační fotografie.

Článek

"Pro příbuzné i pro nás je úleva, že se našel. Dostali odpovědi a je dobře, že jim je můžeme poskytnout. To je naše práce," řekla hlavní vyšetřovatelka Ragnhild Ourenová podle norského listu Gudbrandsdolen Dagningen. Informace přebírají další zahraničním média.

Po biatlonistovi pátrali v okolí Lillehammeru téměř tři měsíce. Krátce před zmizením se podle rodičů potýkal s psychickými problémy. Až začátkem června policie našla tělo poté, co jí poskytl vodítko turistův náhodný nález. V oblasti, kde mohl Sporaland zmizet, viděl na zemi „něco modrého". Krátce poté byla nalezena „mrtvá osoba". Nyní je potvrzeno, že to byl hledaný biatlonista.

Podle pitevní zprávy utrpěl zlomeniny, které naznačují pád z výšky. Nic bližšího o sportovcových posledních okamžicích policie neuvedla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eivind Sporaland (@eivindsporaland)

Ourenová sdělila jen to, že neexistují žádné náznaky, že by došlo v této souvislosti k trestnému činu a že se předpokládá, že šlo o nehodu. Policejní mluvčí ještě před tím řekla, že cizí zavinění nebylo při prvním ohledání oběti zjištěno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.