Hlavní obsah

Pátá biatlonová zastávka. Vše o závodech Světového poháru v Ruhpoldingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po závodech v Oberhofu biatlonisté a biatlonistky zůstanou v Německu a přesunou se do Ruhpoldingu na jih země. Zde již ve středu 10. ledna vyjedou na trať štafety ženy, nebudou chybět ani mužské kvartety a sprinty. V neděli 14. ledna program zakončí stíhací závody. Kompletní informační servis o světovém biatlonu sledujte na Sport.cz.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Český biatlonista Michal Krčmář během štafetového závodu v Ruhpoldingu

Článek

V loňském roce zde podobně jako v celém ročníku kraloval Johannes Thingnes Boe, který před svým týmovým kolegou Christiansenem ovládl jak vytrvalostní závod, tak závod s hromadným startem. Společně pak ještě s norským týmem získali zlato i v mužské štafetě.

Mezi ženami byla s kompletní sadou medailí nejúspěšnější Italka Lisa Vitozziová, zlatou a bronzovou medaili si odvezla také pozdější vítězka celého šampionátu Julia Simonová z Francie.

Z českého týmu zapsal nejlepší individuální výsledek Michal Krčmář osmým místem ve vytrvalostním závodu. Štafeta se podařila českým ženám, které dojely na páté pozici.

Program 5. dílu SP v Ruhpoldingu

DatumZávod
středa 10. ledna, 14:30Štafeta žen (4 x 6 km) VÝSLEDKY
čtvrtek 11. ledna, 14:30Štafeta mužů (4 x 7,5 km) VÝSLEDKY
pátek 12. ledna, 14:30Sprint - ženy (7,5 km) VÝSLEDKY
sobota 13. ledna, 14:30Sprint - muži (10 km) VÝSLEDKY
neděle 14. ledna, 12:30Stíhací závod - ženy (10 km) VÝSLEDKY
neděle 14. ledna, 14:45Stíhací závod - muži (12,5 km) VÝSLEDKY

Druhá německá zastávka v úvodu nového roku nabídla program natažený do pěti dnů. Už ve středu odpoledne vyjela do stopy ženská kvarteta, Češky poprvé v sezoně nemusely na trestné kolo, stačilo to ale pouze na sedmé místo. Další den navázaly svým závodem štafety mužů, Češi dojeli devátí.

Páteční odpoledne patřilo ženskému sprintu. Sezónní maximum si zajela Lucie Charvátová, když finišovala na osmém místě. Závod se povedl i Tereze Voborníkové s Jessicou Jislovou, se ztrátou kolem minuty skončily kolem dvacátého místa. V sobotu v půl třetí pak na nejkratší trati závodili biatlonisté, nejlepší z Čechů byl 29. Michal Krčmář.

Neděle 14. ledna pak byla jediným dnem, který nabídl dva závody. Půl hodinky po poledni se do stíhačky rozjely dámy, nejlepší výsledek z Češek zaznamenala Markéta Davidová, která se z páté desítky vyšvihla až na 11. příčku. Celý program zastávky v Ruhpoldingu v odpoledních hodinách ukončil stíhací závod mužů, ve kterém z českých závodníků bodoval pouze 40. Vít Hornig.

Nominace českého týmu do Ruhpoldingu

Markéta Davidová v Oberhofu nenavázala na nadějné výsledky z Lenzerheide a stále se hodně trápí na střelnici. Prozatímní česká ženská jednička Tereza Voborníková svou formu také nepotvrdila a po zkaženém sprintu se dokonce ani nepodívala do stíhačky. Nejlépe se tak dařilo Jessice Jislové a Lucii Charvátové, které ve stíhacím závodu dojely ve třetí desítce.

Ani Michal Krčmář nebude s výkony v Německu spokojený, když se ani v jenom ze závodů nepodíval do nejlepší dvacítky. Největšími pozitivy tak byl návrat Tomáše Mikysky po dlouhém zranění a výkony Vítězslava Horniga na střelnici. Jakub Štvrtecký s Jonášem Marečkem i nadále na průlomový výsledek čekají.

Každého dílu SP se může za Českou republiku účastnit pět žen a pět mužů.

Kde sledovat SP v biatlonu?

Přímé přenosy jsou pro fanoušky biatlonu připraveny jako každý rok na sportovním kanálu České televize ČT Sport. Stejně tak je možné na ČT Sport všechny závody zhlédnout zpětně ze záznamu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.