Hlavní obsah

V novém roce biatlonisté míří do Pokljuky. Program a výsledky 4. dílu SP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jako první v novém roce 2023 přivítá biatlonisty slovinská Pokljuka, která v roce 2021 hostila mistrovství světa. Letos tvoří 4. díl závodů SP. Slovinský seriál otevřou ve čtvrtek 5. ledna biatlonistky závodem ve sprintu, závěr prodlouženého sportovního víkendu završí v neděli smíšené štafety. Na Sport.cz může sledovat programový i výsledkový servis českých biatlonistů.

Foto: Jaroslav Svoboda/Český biatlon

Michal Krčmář na trati stíhacího závodu v Annecy.

Článek

Na Pokljuku může nejlépe vzpomínat Markéta Davidová, která právě zde v roce 2021 získala titul mistryně světa ve vytrvalostním závodu na 15 km. K tehdy dalším ne příliš výrazným umístěním zbylých český reprezentantů přidal ještě dvě jedenáctá místa Michal Krčmář.

Aktuální sezona SP přinesla českému týmu doposud dvě medaile, a to zásluhou právě Markéty Davidové, která brala stříbro a bronz v Hochfilzenu. O týden později se ve francouzském Annecy nejvíce dařilo Michalu Krčmářovi. Ten vyjel dosavadní nejlepší výsledek český biatlonistů, kterým je jeho šesté místo ze sprintu.

Program 4. dílu SP Pokljuka 2023

Stejně jako v Annecy jsou pro závodníky a závodnice připraveny závody ve sprintech i ve stíhačce. Program zahajují tentokrát ženy, které se na start závodu postaví ve čtvrtek 5. prosince, kdy je čeká nejkratší trať. O den později se ve sprintu představí také muži.

Datum a časZávod
čtvrtek 5. ledna, 14:20Sprint žen (7,5 km) - VÝSLEDKY
pátek 6. ledna, 14:20Sprint mužů (10 km) - VÝSLEDKY
sobota 7. ledna, 11:30Stíhací závod žen (10 km) - VÝSLEDKY
sobota 7. ledna, 14:45Stíhací závod mužů (12,5 km) - VÝSLEDKY
neděle 8. ledna, 11:45Smíšená štafeta dvojic - VÝSLEDKY
neděle 8. ledna, 14:25Smíšená štafeta - VÝSLEDKY

Sobotní blok rozjedou v 11:30 hodin opět ženy stíhacím závodem, následovat je budou muži. Neděle bude patřit štafetám. Před polednem odstartují smíšené štafety dvojic. Slovinský biatlonový program bude završen klasickou smíšenou štafetou.

Kde sledovat Světový pohár v biatlonu

Tradičním médiem, které přináší biatlonové závody, je Česká televize. Ta na svém sportovním programu ČT Sport, stejně tak v jeho online podobě, nabízí přímé přenosy i z letošního Slovinska. Sledovat biatlon je také možné na placené stanici Eurosport.

Nominace SP Pokljuka 2023

Ve Slovinsku nakonec nastoupí pouze sedm z osmi možných českých reprezentantů. Do bojů tak nezasáhnou nemocná Lucie Charvátová ani Eliška Václavíková. Se zdravotními potížemi se potýkají také Tomáš Mikyska a Vítězslav Hornig. Zpět do týmu naopak naskočí Adam Václavík.

Ženy
Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková
Muži
Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Reklama