Hlavní obsah

Trápení biatlonové hvězdy nekončí. Olympijská vítězka má další špatnou zprávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy nekončí, návrat se odkládá. Celková vítězka posledního Světového poháru v biatlonu Tiril Eckhoffová nebude startovat ani v německém Oberhofu. Kvůli zdravotním problémům musí znovu měnit plány.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiril Eckhoffová nebude startovat ani v Oberhofu.

Článek

Zatím je to pro usměvavou Norku trochu zakletá sezona. V té minulé navzdory špatnému úvodu v Kontiolahti soupeřky drtila. V novém ročníku se ale z bídného úvodu zatím nevzpamatovala.

V prvních čtyřech závodech v Östersundu se olympijská vítězka a mistryně světa nevešla ani do elitní dvacítky. V Hochfilzenu už pronikla i do top 10 a zdálo se, že forma pomalu roste. Zastávku SP ve francouzském Annecy ale opustila hned po úvodním sprintu, v němž obsadila jedenáctou příčku. Následně se rozhodla Francii opustit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tiril Eckhoff (@tirileckhoff)

„Bohužel, odjíždím z Le Grand-Bornand. Tělo mi nefunguje optimálně, takže jsem zamířila domů, kde zkusím formu znovu vyladit," hlásila tehdy 31letá Norka.

Jenže ani na úvod nového roku se fanouškům v závodech neukáže. „Měla jsem trochu smůlu, protože o Vánocích jsem prodělala nachlazení. Teď musím znovu potrénovat běh," uvedla Eckhoffová pro televizi NRK.

Znamená to pro ni změnu plánů. Původně chtěla jet na SP do Oberhofu a vynechat následné závody Ruhpoldingu. Teď ale své preference otočila.

„Tiril se chce dát na sto procent do pořádku, než půjde znovu do závodů. Teď naplno trénuje a vynechat nejbližší závody se vzhledem k přípravě na olympiádu zdá v současné situaci nejlepší řešení, uvedl reprezentační kouč Sverre Huber Kaas.

Reklama