Hlavní obsah

Do krasobruslařské World Team Trophy vstoupily nejlépe USA, Japonsko ztrácí

Po úvodním dnu krasobruslařské World Team Trophy vedou s velkým náskokem Američané. Vstup do elitní soutěže družstev se naopak nevydařil favorizovanému Japonsku. Domácí výběr především kvůli nezdarům mužů ztrácí na USA 14 bodů a průběžně je až třetí.

Foto: Hiro Komae, ČTK/AP

Japonská krasobruslařka Kaori Sakamotová. Ilustrační foto

Článek

Američané v Tokiu ovládli dvě ze tří dnešních soutěží. Mistři světa Madison Chocková a Evan Bates zvítězili v rytmickém tanci a Ilja Malinin byl nejlepší v krátkém programu mužů. Tam jeho výkon podpořil čtvrtým místem Jason Brown. Oba reprezentanti USA skončili před zástupci japonského týmu, který se musel obejít bez světového šampiona Šomy Una. Jeho náhradník Šun Sató obsadil až jedenáctou příčku, Kazuki Tomono byl sedmý.

Krátký program žen vyhrála Korejka I He-in. Stříbrná medailistka z březnového MS předčila i světovou šampionku Kaori Sakamotovou, která po pádu v kombinaci skončila druhá a rovněž nezařídila Japonsku plný počet bodů. Druhá Japonka Mai Miharaová obsadila pátou příčku.

Po třech z osmi hodnocených částí mají Američané 50 bodů, což jim zajistilo jedenáctibodový náskok před Koreou. O další tři body zpět je Japonsko, které by mělo na Koreu výrazně získat v kategorii sportovních dvojic. Tam se může spoléhat na úřadující mistry světa Riku Miuraovou a Rjuičiho Kiharu.

Ve čtvrtek se pojedou krátké programy sportovních dvojic, volné tance a volné jízdy žen. Pro hodnocení družstev je klíčové pořadí v jednotlivých částech závodu, které se hodnotí samostatně.

Krasobruslařská soutěž týmů World Team Trophy v Tokiu:
Muži - krátký program:
1. Malinin (USA) 105,90 b.
2. Čcha Čun-hwan (Korea) 101,33
3. Aymoz (Fr.) 100,58
Ženy - krátký program:
1. I He-in (Korea) 76,80
2. Sakamotová (Jap.) 72,69
3. Levitová (USA) 71,22
Taneční páry - rytmický tanec:
1. Chocková, Bates (USA) 93,91
2. Guignardová, Fabbri (It.) 90,90
3. Gillesová, Poirier (Kan.) 88,37
Průběžné pořadí:
1. USA 50 b
2. Korea 39
3. Japonsko 36

Reklama

Související témata: