Hlavní obsah

Biatlonistka Neunerová se stala nejmladší vítězkou SP v historii

HOLMENKOLLEN

Německá biatlonistka Magdalena Neunerová získala křišťálový glóbus pro celkovou vítězku SP a v 21 letech se stala nejmladší držitelkou trofeje v historii. V posledním závodě sezóny na 12,5 kilometru s hromadným startem v norském Holmenkollenu obsadila 9. příčku a v konečném pořadí seriálu udržela první místo před Francouzkou Sandrine Baillyovou.

Článek

"Vítězství si cením mnohem víc než titulů mistryně světa, protože na triumf ve Světovém poháru musíte být dobří celou sezónu," řekla po závodě šestinásobná mistryně světa Neunerová, která v neděli nastupovala s vědomím, že pokud by Baillyová vyhrála, stačilo by jí k jistotě triumfu obsadit sedmou příčku. Nakonec doběhla na devátém místě, a protože Baillyová skončila šestá, radovala se z celkového prvenství.

Neunerová se po Kati Wilhelmové a Andree Henkelové stala třetí Němkou za sebou, která vyhrála SP biatlonistek. Celkovým triumfem navíc jednadvacetiletá rodačka z Garmisch-Partenkirchenu potvrdila i výsledek střižby kámen-nůžky-papír, kterou před závodem absolvovala s největšími konkurentkami na celkový triumf Baillyovou a Henkelovou v televizním pořadu norské televizní stanice NRK.

Z triumfu v posledním klání sezóny se radovala předloňská vítězka SP Wilhelmová, která po bezchybné střelbě na všech položkách doběhla do cíle doběhla s téměř minutovým náskokem. Druhé místo obsadila Norka Solveig Rogstadová, třetí byla Italka Michaela Ponzaová.

Reklama

Související témata: