Hlavní obsah

Dubovská skončila ve druhém slalomu v Levi osmnáctá, vyhrála znovu Shiffrinová

Lyžařka Martina Dubovská obsadila ve druhém slalomu Světového poháru ve finském Levi 18. místo. Třicetiletá rodačka z Třince zaostala v součtu obou jízd 2,67 sekundy za opět vítěznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Druhá česká reprezentantka Elese Sommerová nedokončila ani tentokrát první kolo.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Martina Dubovská při prvním kole slalomu SP v Levi.

Článek

Sedmadvacetiletá Shiffrinová navázala v Levi na sobotní triumf a připsala si 76. vítězství ve Světovém poháru. Od maxima krajanky Lindsey Vonnové ji dělí šest výher, absolutní rekord drží Švéd Ingemar Stenmark (86). Úřadující vítězka seriálu vylepšila 49. vítězstvím ve slalomu v SP vlastní rekord.

Dvojnásobná olympijská vítězka Shiffrinová udržela vedení i po druhé jízdě, do níž vstupovala s náskokem sedmi setin před Němkou Lenou Dürrovou a jedné desetiny na Slovenku Petru Vlhovou. Američanka odrazila také atak Švýcarky Wendy Holdenerové, která útočila na první triumf ve slalomu v kariéře, a porazila ji o 28 setin sekundy. Vlhová skončila stejně jako v sobotu třetí, Dürrová se propadla znovu na čtvrté místo.

Dubovská nenavázala ve Finsku na třinácté místo ze sobotního slalomu a tentokrát se do první patnáctky nevešla. Do druhé jízdy vstupovala jako osmnáctá a na této příčce zůstala i po odpolední části. Před třemi lety Dubovská pronikla v Levi poprvé do první desítky, minulý rok zase získala ve Finsku životní šesté místo. V průběžném pořadí SP je nyní Češka čtrnáctá, na kontě má 33 bodů.

Program Světového poháru pokračuje 26. a 27. listopadu v americkém Killingtonu, kde je na programu obří a klasický slalom.

Reklama

Související témata: