Hlavní obsah

Nejúspěšnější biatlonistka v historii MS Neunerová ukončí po sezóně kariéru

HOCHFILZEN

Nejúspěšnější biatlonistka v historii mistrovství světa Magdalena Neunerová po sezóně ukončí kariéru. Čtyřiadvacetiletá Němka potvrdila zvěsti, které se o jejím chystaném odchodu z vrcholového sportu šířily. S biatlonem se rozloučí po mistrovství světa v Ruhpoldingu a jejím posledním závodem bude finále Světového poháru 18. března v Chanty-Mansijsku. Na šampionát v roce 2013 v Novém Městě na Moravě už nedorazí.

Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters

Německá biatlonistka Magdalena Neunerová.

Článek

Majitelka deseti zlatých medailí z MS a dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru prý cítí, že nastal čas na změnu. "Mám prostě pocit, že nastala ta správná doba a že mě čeká po sportu něco nového, hezkého," uvedla Neunerová.

Myšlenky i na mateřství

Chce zažít víc klidu a pomýšlí třeba na trenérskou práci s mládeží, ale také naznačila, že v jejím rozhodování sehrály roli i myšlenky na mateřství. "Téma plánování rodiny je pro mě také důležité," řekla.

Do své poslední sezóny Neunerová vstoupila v minulém týdnu v Östersundu vítězstvím ve sprintu a třetími místy ve vytrvalostním a stíhacím závodě. To z ní udělalo vedoucí ženu pořadí SP, který dvakrát v kariéře celkově vyhrála (2008 a 2010).

Nyní biatlonisty čekají dva závodní víkendy v Hochfilzenu. Na domácím MS v Ruhpoldingu bude Neunerová, vítězka celkem 25 závodů SP, obhajovat tři zlaté medaile (sprint, hromadný start a štafeta) a dvě stříbrné z Chanty Mansijsku.

Reklama

Související témata: