Hlavní obsah

Neunerová při rozlučce prozradila, že jí vyhrožovali smrtí

Wallgau

Poslední mistrovství světa na domácích tratích v Ruhpoldingu si jedna z nejlepších biatlonistek posledních let Magdalena Neunerová neužila tak, jak by chtěla. Kdosi jí totiž vyhrožoval smrtí. Přiznala to během dnešní party na rozloučenou s fanoušky, kamarády a rodinou v bavorském domově Wallgau.

Foto: Petr Horník, Právo

Německá biatlonistka Magdalena Neunerová

Článek

Nesmírně populární Němka ukončila úspěšnou kariéru už v 25 letech a života bez povinností a tlaku si užívá plnými doušky. "Za poslední týdny jsem si na biatlon vůbec nevzpomněla," prohlásila dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru, nejúspěšnější závodnice mistrovství světa s 12 tituly a trojnásobná vítězka Světového poháru.

Než se s pěti tisíci fanoušků pustila do víru oslav, prozradila, že během šampionátu v Ruhpoldingu dostávala výhružky. "A nebylo to poprvé," přiznala. Proto byla pod zvýšenou policejní ochranou a díky tomu prý ani neměla opravdu velký strach.

Co bude dělat po životní etapě s běžkami na nohou a malorážkou na zádech, ještě neví. "Nikdy jsem se nenudila, a tak to určitě zůstane. Je toho spousta, co se dá dělat. Hlavně se těším na život bez stresu. Že se nebudu budit v šest ráno s obavou, jestli za dveřmi náhodou nestojí dopingoví komisaři," dodala.

Reklama

Související témata: