Hlavní obsah

Skvělá střelba! Český biatlonista sahal po medaili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádně odstřílel, čtyřikrát bez chyby. Český junior Ondřej Mánek skončil na ME juniorů v Pokljuce pátý, k medailovému postavení mu po patnácti kilometrech vytrvalostního závodu chybělo pouhých 6,8 s.

Foto: Český biatlon – juniorský tým/Biatlon.cz

Ondřej Mánek (vpravo) a Jonáš Mareček na archivním snímku.

Článek

Mladí čeští reprezentanti v Pokljuce sbírali dobré výsledy už minulý týden, teď na IBU Junior Cup navázal otevřený šampionát. Z dalších Čechů byl Tomáš Mikyska v první disciplíně patnáctý, Luděk Abrahám jednadvacátý.

„To je jasné, že z nuly mám radost. Ale pro mě je vůbec nejcennější, že můžu, na rozdíl od loňské sezóny, kdy mě provázel Covid, závodit," uvedl pro biatlon.cz Mánek.  "K medaili nebylo daleko, ale udělal jsem maximum. Lépe to už asi nešlo."

Z ženské sestavy dopadla na 12,5 km nejlépe 28. Gabriela Masaříková. Dále byla 32. Veronika Novotná, 50. Lenka Bártová a 58. Kateřina Pavlů.

Vyhráli Bulhar Blagoj Todev a Francouzka Camille Coupeová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.