Hlavní obsah

Biatlonisty čeká poslední prověrka před olympiádou. Jaký je program závodů v Anterselvě?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako před čtyřmi lety, i letos je Anterselva poslední zastávkou před vyvrcholením sezony v podobě zimních olympijských her. Italské středisko hostí biatlonový Světový pohár od 20. do 23. ledna, na biatlonisty čeká vytrvalostní závod, závod s hromadným startem a štafeta.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Krásné scenérie v dějišti dalších biatlonových závodů - italské Anterselvě.

Článek

Anterselva/Antholz hostí Světový pohár v biatlonu již od svého prvního ročníku v roce 1978. Šestkrát se zde konalo také biatlonové mistrovství světa. V populárním severoitalském středisku se pojede biatlon na zimních olympijských hrách v roce 2026.

Anterselva každoročně zakončuje lednový biatlonový program, italský podnik Světového poháru je znám vysokou nadmořskou výškou (1600 metrů nad mořem), skvělými zimními podmínkami a divokými fanoušky. Ti však budou letos znovu chybět, kvůli koronaviru se pojede před prázdnými tribunami.

Program biatlonu Antholz-Anterselva 2021/22: Sedmý díl Světového poháru

Předolympijský podnik Světového poháru začíná ve čtvrtek 20. ledna vytrvalostním závodem mužů, v pátek je na programu individuál žen a o víkendu se pojedou závody s hromadným startem a štafety. Vytrvalostní závody se pojedou teprve podruhé v sezoně, ten první v Östersundu ovládla mezi ženami Markéta Davidová.

Rozpis závodů Světového poháru ve středisku Antholz
Datum a časZávod
20. ledna, 14:15Vytrvalostní závod mužů (20 km) - VÝSLEDKY
21. ledna, 14:15Vytrvalostní závod žen (15 km) - VÝSLEDKY
22. ledna, 12:50Hromadný start mužů (15 km) - VÝSLEDKY
22. ledna, 15:00Štafeta žen (4x6 km) - VÝSLEDKY
23. ledna, 12:15Štafeta mužů (4x7,5 km) - VÝSLEDKY
23. ledna, 15:15Hromadný start žen (12,5 km) - VÝSLEDKY

Do zápolení ve Světovém poháru by se měla v Anterselvě vrátit norská mužská elita, která vynechala předcházející podnik v Ruhpoldingu. Účastnit se naopak nebudou Švédové, chybět bude také vedoucí žena SP Norka Marte Olsbu Roiselandová.

Z českého týmu je na tom momentálně nejlépe Markéta Davidová, která v celkovém pořadí seriálu okupuje devátou příčku, o deset míst za ní je Jessica Jislová. Michal Krčmář v Ruhpoldingu klesl až na 33. příčku, svou šanci v Anterselvě dostane také Milan Žemlička, který si vybojoval poslední letenku do Pekingu.

Aktuální pořadí českých biatlonistů ve Světovém poháru

MužiŽeny
33. Michal Krčmář9. Markéta Davidová
65. Adam Václavík19. Jessica Jislová
75. Jakub Štvrtecký60. Eva Puskarčíková
64. Lucie Charvátová
76. Tereza Vinklárková

Biatlonová elita se po závodech v Itálii přesune do dějiště olympijských her, kde se již 5. února jede smíšená štafeta. Světový pohár bude pokračovat na začátku března ve finském Kontiolahti.

Reklama