Hlavní obsah

Změna plánu! Adamczyková jde do boje o medaile už o dva dny dřív

Nečekaně brzy půjdou na světovém šampionátu v gruzínském Bakuriani do akce snowboardkrosaři včetně české naděje Evy Adamczykové. Pořadatelé kvůli nepříznivé předpovědi počasí změnili program a místo čtvrteční kvalifikace a pátečního závodu se všechno odehraje už ve středu. Kvalifikace byla zrušena, pojedou se rovnou vyřazovací jízdy.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Eva Adamczyková na trati v gruzínském Bakuriani.

Článek

V původním programu měli snowboardkrosaři odstaroval svůj boj o medaile čtvrteční kvalifikací a finálovým závodem v pátek. „Nastávají veliké změny. Nejdřív se posunul trénink, pořadatelé jej zařadili do programu už dnes hned po testingu. Bojí se, že se kvůli špatnému počasí budou závody odsouvat," vzkázal z Gruzie trenér Marek Jelínek.

Změna programu přitom českým nadějím úplně nepomohla. "Samotný závod se jede na pre-heaty, do kterých budou závodníci nastupovat podle FIS bodů, což nám moc nehraje do karet. Naši dva nejlepší jezdci, Eva Adamczyková i Radek Houser, mají vinou zranění bodů málo, tím pádem budou rozjížďky jezdit s výše postavenými závodníky, než by jeli, kdyby byli nasazeni," popisoval kouč.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Ani změny v programu úsměv z tváře Evy Adamczykové v gruzínském Bakuriani nevzaly.

Čtveřice reprezentantů Jakub Žerava, Kryštof Choura, Jan Kubičík a Radek Houser se na start postaví ve středu v 7:30 SEČ. Ženy - Eva Adamczyková a Vendula Hopjáková - začínají své boje zhruba o 30 minut později.

Závodníci i realizační tým se nenadálé změny snaží brát s nadhledem. „Jak Evka (Adamzcyková) poznamenala, krizový den na kopci bývá ten třetí. A my jedeme už druhý den, tak jí nestihne být špatně a nebude unavená. Myslím, že to nebude hrát roli, ale je to dobrá poznámka," odlehčoval situaci Jelínek. „Snažíme se co nejvíc zregenerovat a přizpůsobit se těmto změnám," podotkla po úterních jízdách Adamczyková.

Ta byla zároveň organizátory vybrána pro otestování trati. „Trať je zvláštní, někde jede pomalu, jinde rychleji, hodně se to mění, ale mě docela baví a jezdí se mi v ní dobře. Jezdilo se mi dobře, vyrazila jsem na dvě tréninkové jízdy i s trojicí holek, takže jsem si zkusila jízdu ve čtyřech, cítím se dobře. Trať je dlouhá a je tady dost boulí, i když malých, ale dost, dole jsme všechny unavené," popisovala pocity olympijská vítězka ze Soči.

Sobotní týmový závod zatím zůstává v Bakuriani na programu podle původního plánu.

Reklama