Hlavní obsah

Vyšehrad - Brno 2:7Brno si s chutí zastřílelo a ztrácí na vedoucí Pardubice bod

Praha

Fotbalisté Brna v 28. kole druhé ligy vyhráli na pražském Strahově nad domácím Vyšehradem drtivě 7:2 a dvě kola před koncem soutěže dál ztrácejí na druhém místě tabulky bod na první Pardubice. Vedoucí tým však má k dobru středeční dohrávku v Třinci. Třetí místo si upevnila Dukla Praha, která otočila zápas na hřišti brněnské Líšně a zvítězila 3:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Adrián Čermák z Brna (druhý zleva) dává gól brankáři Vyšehradu Martinu Otáhalovi.

Článek
Fotogalerie

Brno v soutěžním utkání nastřílelo sedm branek poprvé od října 2010, kdy ještě v první lize doma rozdrtilo Slovácko 7:0. Na Strahově se blýskl hattrickem Čermák, dvě branky vstřelil Pachlopník. Zbrojovka navázala na minulou vysokou výhru 6:1 nad Žižkovem a připsala si čtvrté vítězství po sobě.

K prvnímu místu, které jako jediné znamená postup do nejvyšší soutěže, však mají nadále blíž Pardubice. Východočechům stačí bez ohledu na výsledky Brna vyhrát dva z posledních tří zápasů. Zbrojovka si už dříve zajistila minimálně druhé místo, které stejně jako třetí příčka zajišťuje účast v baráži o první ligu.

Boj o třetí pozici se zúžil na dva kluby - Duklu a Hradec Králové. Výrazně blíž jsou k ní Pražané, kteří mají dvě kola před koncem na čtvrté Východočechy k dobru pět bodů. Dukla sice na půdě nováčka Líšně po poločase prohrávala 1:2, ale po změně stran stav otočila. Vítězný gól vstřelil v 82. minutě Jakab. Tým z Julisky naplno bodoval popáté za sebou.

Hradec doma s Ústím nad Labem rozhodl o výhře 1:0 dokonce až v 88. minutě, kdy se prosadil střídající Král. Jihlavě už k udržení naděje na třetí místo nestačil ani domácí obrat proti Prostějovu a vítězství 3:2. Šanci na baráž definitivně ztratil také Žižkov, který potvrdil pokles formy a doma nečekaně podlehl Vlašimi 0:1.

Vzhledem k výskytu koronavirové nákazy v prvoligové Karviné není jisté, že se baráž o nejvyšší soutěž odehraje. Pokud by se nadstavbová skupina o záchranu, v níž Slezané bojují o udržení, nemohla dokončit, podle aktuálních řádů by postoupil mezi elitu jen vítěz druhé ligy a baráž by se zrušila.

Ligová fotbalová asociace, která řídí v Česku profesionální soutěže, se zatím k situaci blíže nevyjádřila. Pouze odložila všechny tři sobotní zápasy prvoligové skupiny o záchranu na neurčito.

28. kolo druhé fotbalové ligy:
Vyšehrad - Zbrojovka Brno 2:7 (0:2)
Branky: 52. Čvančara, 89. Zinhasovič - 55., 74. a 79. z pen. Čermák, 31. a 47. Pachlopník, 35. Šural, 71. Hladík. Rozhodčí: Denev - Vlček, Flimmel. ŽK: Šandera, Drobílek - Bariš. Diváci: 62 (limit 5000 osob na stadionu).
Líšeň - Dukla Praha 2:3 (2:1)
Branky: 21. Rolinek, 44. Kučera - 37. Doumbia, 72. Fábry, 82. Jakab. Rozhodčí: Hocek - Blažej, Vaňkát. ŽK: Dancák (Dukla). Diváci: 720 (limit 5000 osob na stadionu).
Hradec Králové - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 88. Král. Rozhodčí: Petřík - Paták, Dobrovolný. ŽK: Jukl - Matějka. Diváci: 640 (limit 5000 osob na stadionu).
Jihlava - Prostějov 3:2 (0:1)
Branky: 49. Klobása, 75. Mikuš z pen., 81. Ritter - 34. Zapletal, 64. Stáňa. Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Klupák. ŽK: Diouf - Koudelka, Píchal, Kovář. Diváci: 549 (limit 5000 osob na stadionu).
Viktoria Žižkov - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 78. Svoboda. Rozhodčí: Dubravský - Mojžíš, Bureš. ŽK: Švenger, Březina, Dudl, Diviš - Hašek. Diváci: 613 (limit 5000 osob na stadionu).

Reklama