Hlavní obsah

David Jarolím: Petrič dorazil mou střelu do sítě

PRAHA

V pátečním večerním šlágru úvodního jarního kola německého fotbalové bundesligy porazil doma Hamburk úřadujícího mistra Bayern Mnichov a dostal se minimálně do sobotního podvečera do čela soutěže. Na vítězství měl velkou zásluhu i kapitán Hamburku, český reprezentant David Jarolím, s nímž jsme den po utkání hovořili.

Článek

Jak se gólová situace seběhla?

Bylo to minutu před koncem poločasu. Vypálil jsem na gólmana Bayernu Rensinga, ten míč vyrazil a Petrič ho poslal hlavou do sítě. Měli jsme obrovskou radost. Škoda, že jsme hned po půli ze dvou šancí hned nepotvrdili tři body. V závěru bylo ze zápasu zbytečné drama, ale vyhráli jsme, což je důležité. Na Bayern se nám poslední dobou daří.

S čím jste na obhájce titulu vyrazili?

Utkání bylo na úvod sezóny velmi kvalitní. My jsme se na obhájce trofeje velmi pečlivě připravili. Viděli jsme jeho středeční pohárový zápas se Stuttgartem, jemuž Bayern nasázel pět branek. Stuttgart byl hrozně pasivní. My jsme na Bayern vyrazili s agresivním fotbalem, napadáním, snažili jsme se rozbít v zárodku jeho kombinaci a naopak svoje akce důsledně dokončit. Hráli jsme hodně disciplinovaně, což se vyplatilo.

V závěru zápasu měl ale převahu soupeř, nezatrnulo vám?

Chvílemi nám nebylo lehko. Bayern však převzal po hodině hry taktovku a začal nás přehrávat. Hlavním důvodem bylo zranění našeho stopera Bastiana Reinhardta. Ten po celé utkání skvěle pokryl Luku Toniho. Tenhle italský útočník Bayernu je velice nebezpečný zejména ze vzduchu, umí si udělat v šestnáctce prostor. Po vynuceném odchodu našeho stopera se v závěru zápasu dvakrát dostal do šance, ale Frank Rost v brance se nenechal překvapit, takže jsme k radosti zaplněné arény vítězství udrželi.

Hamburk se dostal na pár hodin do čela tabulky. Udržíte se tam?

Tak tohle nepřeceňujeme. V sobotu večer už můžeme být druzí. Určitě jsme ale udělali důležitý krok v úvodu jara. O titulu se u nás nemluví. Jdeme zápas od zápasu a na konci uvidíme. V sobotu musíme potvrdit cenné tři body v Karlsruhe.

Jak kouč Jol ocenil tohle cenné vítězství?

Atmosféra po vítězství byla skvělá v hledišti i v kabině a kouč nám dal volno. Tak jsem alespoň na necelé dva dny odjel domů.

Reklama

Související témata: