Hlavní obsah

Krmaš v německé lize zavinil penaltu a byl vyloučen

BERLÍN

Obránce Freiburgu Pavel Krmaš zavinil v německé fotbalové lize proti Hoffenheimu penaltu a byl vyloučen. Jeho tým však i bez něj zvítězil na svém stadionu 3:2. Krmaš, který týdnu v týdnu prodloužil s osmým týmem tabulky smlouvu, fauloval v 33. minutě v pokutovém území unikajícího útočníka Peniela Mlapu a dostal červenou kartu. Z následné penalty vyrovnal Vedad Ibiševič a těsně před přestávkou pak otočil zápas Ryan Babel.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Pavel Krmaš

Článek

Po hodině hry dostali možnost pokutového kopu také oslabení domácí. Úspěšný exekutor Papiss Cissé se dvacátým gólem v sezoně dostal do čela tabulky střelců před Maria Goméze z Bayernu. O těsné výhře Freiburgu pak rozhodl v 78. minutě Heiko Butscher.

Bundesligový lídr Dortmund zachránil až díky brance střídajícího Jakuba Blaszczykowského z 92. minuty remízu 1:1 v Hamburku. Vestfálské mužstvo vede pět kol pře koncem tabulku o osm bodů před Leverkusenem, který má nedělní zápas se St. Pauli k dobru.

V záloze domácích, které poslal do vedení v 39. minutě z penalty Ruud van Nistelrooij, odehrál celé utkání David Jarolím. HSV navíc oslabil v 78. minutě vyloučený Änis Ben Hatira.

Další český středopolař Jan Polák odehrál za Wolfsburg na stadionu Schalke poslední čtvrthodinu, ve které vstřelil vítězný gól domácí José Manuel Jurado. Trenér Schalke Ralf Rangnick navázal na úterní vítězství 5:2 nad Interem Milán v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů a porazil svého předchůdce Felixe Magatha na lavičce hostů. "Vlci" nevyhráli popáté za sebou a zůstali na šestnáctém místě, znamenajícím baráž.

Mistrovský Bayern Mnichov remizoval 1:1 v Norimberku a propadl se na čtvrté místo za Hannover. Ten porazil Mohuč 2:0 a na svém stadionu zvítězil popáté za sebou.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Freiburg - Hoffenheim 3:2 (24. Schuster, 60. Cissé z pen., 78. Butscher - 34. Ibiševič z pen., 42. Babel), Hamburk - Dortmund 1:1 (39. Van Nistelrooij z pen. - 90.+2 Blaszczykowski), Hannover - Mohuč 2:0 (45.+1 Ya Konan z pen., 59. Pinto), Norimberk - Bayern Mnichov 1:1 (60. Eigler - 5. Müller), Schalke - Wolfsburg 1:0 (76. Jurado), Stuttgart - Kaiserslautern 2:4 (26. Kuzmanovič z pen., 39. Pogrebňak - 17. a 79. Lakič, 68. Hoffer, 86. Rivič).

Reklama

Související témata: