Hlavní obsah

Gebre Selassie dal Bayernu gól, ale odvezl si jich pět

Brémy/Praha

Na Bayernu si v posledních týdnech smlsnul kde kdo. Werder Brémy vedl v Allianz Areně o poločase 2:1. Jeho první gól vstřelil český reprezentant Theodor Gebre Selassie. Jenže na konec si domů vezl pět „banánů“...

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Theodor Gebre Selassie se raduje z gólu, který vstřelil Bayernu Mnichov na jeho hřišti.

Článek

„Hrál jsem pravého záložníka. Po našem rychlém brejku jsem dostal super přihrávku od Cedrika Makiadiho. Míč jsem si zpracoval prvním dotekem a dobře to trefil. Byl to můj první bundesligový gól v téhle sezóně. Povedl se nám prakticky celý první poločas, hráli jsme tak, jak jsme si řekli. Brejky byly naší jedinou šancí, jak proti domácím uspět. Vedli jsme dokonce dvakrát, do kabin jsme šli za stavu 2:1 z našeho pohledu,“ připomínal v rozhovoru pro Právo a Sport.cz

Werder, v době zápasu ještě bojující o záchranu, věřil, že si může z Mnichova něco odvézt, rozuměj nějaký bod. "Říkali jsme si v kabině, že by se to mohlo povést. I bod by měl obrovskou cenu. Bylo nám jasné, že udělají nějaké změny. Změní styl hry, nastoupí některé hvězdy z lavičky. To se také stalo. Bohužel ve druhé půli vývoj zápasu nabral opačný spád. Bayern nás smázl. Hodně tomu pomohl příchod Lahma,“ litoval Gebre Selassie.

Bayern čeká v úterý odveta semifinále Ligy mistrů. Německý titul už má, takže by se dalo čekat, že proti Brémám pošetří některé hráče. To se také stalo. Na lavičce zůstali Lahm, Robben, Kroos nebo Mandžukič... „Při kvalitě jeho kádru ale ani větší změny nejsou znát, vždyť v jejich středové řadě proti nám hráli Götze, Müller, Ribéry, Schweinsteiger. Lahm a Robben přišli v průběhu druhé půle,“ odmítal český fotbalista, že by se gigant proti jeho týmu nějak šetřil.

Vývoj dalších utkání ale Brémám nahrál, už jim nehrozí pád ani baráž. Tradiční klub měl ale před sezónou velkolepější plány než jen boj o holé přežití. „Tvoří se nový tým. Určitě jsme ale chtěli hrát v klidném středu, a kdyby se zadařilo, atakovat příčky, z nichž se lze dostat do pohárové Evropy. Bohužel realita je jiná, takže nelze mluvit o spokojenosti. I já jsem už zažil v kariéře lepší sezóny. Zbývají dvě kola do konce bundesligy, hrajeme doma s Herthou a končíme na Leverkusenu. Věřím, že nějaký bod ještě uděláme,“ přál si Theodor Gebre Selassie.

Reklama

Související témata: