Hlavní obsah

Slávisté si pochvalují přesun z Krkonoš

NYMBURK

Už bez Pavla Fořta se na nymburském soustředění připravují fotbalisté pražské Slavie na jarní část sezony. Autor sedmi podzimních branek se s největší pravděpodobností do týmu nevrátí, protože je před podpisem smlouvy ve francouzském prvoligovém celku FC Toulouse. Slavia naopak usiluje o příchod bývalého jabloneckého střelce Zdeňka Šenkeříka.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím.

Článek

Slávisté ve středních Čechách trénují v příjemném jarním počasí s teplotou kolem deseti stupňů Celsia. V zimě a v dešti vydrželi v původně plánovaném Špindlerově Mlýně jen dva dny, od pondělí našli útočiště ve sportovním centru v Nymburku.

"S ohledem na počasí a terény jsou zde nesrovnatelně lepší podmínky. Můžeme na umělou trávu, k dispozici máme tělocvičnu, posilovnu i regeneraci," řekl ve středu novinářům kouč druhého celku ligové tabulky Karel Jarolím. Hlavní trenér už má k ruce vedle dosavadních asistentů Luboše Přibyla a Petra Vrabce i Pavla Řeháka, který minulý týden podepsal ve Slavii smlouvu.

Možná přijde Šenkeřík

Mezi jedenadvacítkou hráčů chybějí vedle Fořta ještě brankář Kozáčik, jenž je po drobném chirurgickém zákroku, Necid kvůli angíně a po operaci se zotavující Černý. "Pravděpodobnost, že Fořt odejde, je velká. Proto samozřejmě věřím, že za něj přijde náhrada. A jak bude střelec sedmi podzimních branek chybět, ukáže až čas," řekl Jarolím.

Z možných posil se nejčastěji objevuje jméno bývalého jabloneckého střelce Šenkeříka, který nyní hraje v Turecku. "Není typologicky stejný jako Fořt, ale máme Gaúcha a Necida, takže si myslím, že jeho příchod by na škodu nebyl," uvedl Jarolím. Klub je podle něho s Šenkeříkem v kontaktu a on sám s ním chce mluvit co nejdříve.

Brazilec Gaúcho dostane pokutu

Slávistický kouč předpokládá, že i Gaúcho naváže na jarní výkony. "Na podzim byl bohužel dost zraněný, věřím, že nyní bude platnějším členem kádru," řekl Jarolím. Brazilec se ale zapojil do přípravy později a pokuta jej zřejmě nemine. "To je ale věcí vedení týmu. Já mu naznačil, že by bylo potřeba zapracovat i na jazyku, aby byla lepší komunikace," sdělil trenér.

Reklama