Hlavní obsah

Pořádná facka z obou stran! Zdrcený Jílek se omlouvá za tristní premiéru

Praha

Potřeboval trochu klidu a pohody hned na úvod. Jenže všechno je naopak. Fotbalová Sparta v ligové premiéře na domácím trávníku vybouchla a její nový trenér se po šokující porážce 0:2 se Slováckem musí omlouvat fanouškům. „Velká komplikace z pohledu lidí. Byla fantastická atmosféra, přijde skoro 15 tisíc lidí a my se jim odvděčíme takovým způsobem,“ běduje Václav Jílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Václav Jílek během utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Přijal náročnou misi. Léčit mátožnou Spartu. Zázraky na počkání při svém nástupu na letenskou lavičku nesliboval. Sám ovšem nečekal, že ligový start bude až tak tristní.

„Dostali jsme pořádnou facku z obou stran hned na úvod a myslím, že hodně lidem možná svým způsobem nahraje. Taky jsme si představovali úplně jiný začátek," líčí Václav Jílek.

Na paniku je však ještě příliš brzy.

„Nemyslím si, že bychom byli slabí, abychom nevěřili cestě, na kterou jsme se vydali. Víme, že nebude jednoduchá a bude na ní spousta překážek. Práce před sebou máme hodně," ujišťuje kouč.

Přijde proti Jablonci náprava?

Úvodní los měl být pro Spartu ideální. Také ve druhém kole hraje v sobotu doma, jenže proti Jablonci bude po víkendovém výbuchu pod tlakem.

„Osobně to beru jako obrovskou výzvu. Pevně věřím, že jsme schopni se s tím poprat a okamžitou změnu ukázat hned za týden," slibuje Jílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Florin Nita a Guélor Kanga po porážce se Slováckem.

Nikdo zatím neměl možnost zjistit, jak si nový kouč představuje ideální složení základní jedenáctky. Proti Slovácku totiž vykázala letenská marodka neuvěřitelných jedenáct jmen! Chyběli Dočkal, Frýdek, Hašek, Costa, Drchal, Kadlec, Pulkrab, Vindheim, Ben Chaim, Panák a Juliš.

„Věřím, že i s příchodem dalších hráčů, kteří se dostanou zpět do tréninkového procesu, se kvalita naší hry zlepší a budeme úspěšní. Jsem naprosto přesvědčen, že jedna porážka s mužstvem nezamává," zdůrazňuje Jílek.

Šlendrián trpět nehodlá

Neskrývá, že ho zaskočilo, jak jeho borci přistoupili k úvodu zápasu. Takového Karlssona vyhnal ze hřiště nedlouho po první půlhodině.

„David nebyl vůbec v zápase! Absolutně nepracoval, jak jsme si představovali. Víceméně nepodstoupil žádný souboj," kritizuje švédského záložníka.

Svůj díl od trenéra dostane i svéráz Kanga, který se před prvním inkasovaným gólem nechal obrat o balon.

„Jde přece o zásadní věci. Kangova ztráta míče je pro mě naprosto nemyslitelná. Taktické selhání hráče a z mého pohledu nezvládnutá situace, která dává ráz celému utkání. Pokud se takových chyb nevyvarujeme, nemůžeme být úspěšní," láteří Jílek.

Reklama

Související témata: