Hlavní obsah

Škublo mi ve svalu, nechtěl jsem nohu dráždit před derby, vysvětlil ostravský kapitán Fleišman

Teplice

Třebaže se v nedělním ligovém zápase střetly v Teplicích dva fotbalové celky z opačných koutů republiky, hned šest hráčů ostravského Baníku má z minulosti nějakou spojitost s teplickým klubem nebo se zdejším regionem na severu Čech. Dres Teplic ještě před necelými dvěma lety oblékal Martin Fillo, předtím i Milan Jirásek a Robert Hrubý, přípravu v týmu kdysi absolvoval i rodák z Loun a exústecký kanonýr Tomáš Smola. V nedalekém Ústí nad Labem působil i Jakub Pokorný, Jiří Fleišman pochází z Mostu, kde také odstartoval fotbalovou kariéru.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zraněný Jiří Fleišman z Ostravy během utkání v Teplicích.

Článek

Pro všechny jmenované to byl jistě prestižní zápas. Jiří Fleišman s kapitánskou páskou dovedl Baník k remíze 1:1. „Byl to můj už mnohonásobný návrat domů na sever Čech. Hráli jsme na vítězství a odvážíme si jen bod. V otevřené bitvě uškodilo fotbalu špatné hřiště, bylo příliš měkké a nedalo se moc kombinovat. Terén prostě plynulosti utkání moc nepřispíval, bylo složité si přihrát na pět metrů. Míče odskakovaly," líčil Fleišman.

Ve druhém poločase odstoupil ze hry. „Důvodem bylo zranění, konkrétně svalového typu. Škublo mi ve svalu a nechtěl jsem nohu dráždit, protože už v pátek nás čeká derby s Opavou. A na něj se musíme jako tým dobře připravit," uvažoval ostravský levý obránce.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Fillo z Ostravy a Jevgenij Nazarov z Teplic.

Svou kapitánskou pozici Fleišman nepřeceňuje. „Jestli cítím za sebe větší tíhu zodpovědnosti? Tak doslova to není, máme ji rozloženou mezi vícero kluků. Odehrál jsem s kapitánskou páskou asi desátý zápas, ale nijak výjimečně tohle období neberu. Pokud je zdravý Milan Baroš, tak je naším jasným kapitánem," tvrdil zkušený fotbalista.

Pokorný se zabydluje v sestavě

Stoper Jakub Pokorný se vrátil také do pro něj známého kraje. Na jaře 2018 hostoval v FK Ústí nad Labem. Ve stejném městě nocovali fotbalisté Baníku i před zápasem v Teplicích.

„Vzpomínám si, že jsme se při mém hráčském působení v Ústí zachránili ve druhé lize, což bylo cílem tehdy posíleného mužstva. Byli jsme rádi, že se to povedlo. Pod vedením trenéra Aleše Křečka za Ústí chytal Petr Vašek," připomněl Pokorný, jenž poté hostoval z Ostravy v Hradci Králové.

„Loni jsme se nedostali ani do baráže o první ligu, což mě mrzelo. Ale rozehrání ve druhé lize mi snad pomohlo. Od léta jsem zpátky v Baníku. A čekal jsem na šanci, která přišla v desátém kole," podotkl stoper.

Už si udělal vlastní obrázek o rozdílech mezi druhou a první ligou. „Jsou obrovské v kvalitě, ve fotbalovosti, taktice, prostě úplně ve všem. Přesto jsem si věřil, že bych se mohl v silném kádru Baníku prosadit. Je tady velká konkurence. Stačí se podívat, kolik ligových startů v české lize nebo i v zahraničí má spousta hráčů. Vážím si toho, že jsem součástí mužstva," dodal Pokorný, který svoje myšlenky už také směřuje k pátečnímu derby Baníku Ostrava s Opavou.

Reklama

Související témata: