Hlavní obsah

Sparta měla kopat další penaltu! VAR znovu odsouhlasil hrubku

Praha
Aktualizováno

Místo aby videorozhodčí napravovali chybu kolegů na hřišti, ještě je do zápasů sami vnášejí... Tak se jeví projekt VAR v českém fotbale. Podle komise rozhodčích FAČR měli fotbalisté Sparty v nastavení zápasu s Českými Budějovicemi (3:3) kopat penaltu. Chybovali sudí Marek i videorozhodčí Orel, který celou situaci podrobně přezkoumal. Komise vyčetla chyby sudím také za zápas Teplice - Baník Ostrava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Emanuel Marek zkoumá videozáznam během utkání Sparta - České Budějovice.

Článek

Jednu penaltu Letenští k dobru dostali, Kanga ji v prvním poločase proměnil. V nastavení druhé půle však měli kopat ještě jednu. Čolič se ve vápně opřel do Kozáka rukou, ale zákrok mu prošel. VAR nic podezřelého neodhalil...

"Rozhodčí Emanuel Marek se dopustil chyby, když nenařídil pokutový kop ve prospěch domácího družstva. V této situaci rovněž chyboval VAR Pavel Orel, který měl v dané situaci lépe komunikovat s rozhodčím a měl doporučit přezkum na hrací ploše," zní verdikt Komise rozhodčích FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Sivok z Českých Budějovic a fotbalisté Sparty Andreas Vindheim (uprostřed) a Libor Kozák.

Sudím se nepovedl ani zápas Teplic s Baníkem. Nejprve faul domácího Jeřábka na Kuzmanoviče mimo vápno posoudili jako penaltový.

"Asistent rozhodčího Petr Caletka se dopustil chyby, když poskytl rozhodčímu utkání nesprávnou informaci o místu přestupku hráče domácího družstva. Na základě této informace rozhodčí Pavel Královec nesprávně nařídil pokutový kop pro hostující družstvo a provinivšímu se hráči udělil žlutou kartu. V této herní situaci měl rozhodčí nařídit přímý volný kop a udělit domácímu hráči červenou kartu za zmaření zjevné brankové možnosti," poukazuje komise.

Dále potvrdila, že asistent rozhodčího Ivo Nádvorník se pak ve stejném duelu dopustil chyby, když nesignalizoval ofsajd domácího Řezníčka před dosažením branky na 1:1.

Další zápasy 17. ligového kola ponechala komise bez komentáře.

Reklama