Hlavní obsah

Slavia si zastřílela a vylepšila rekord. Plzeň vyhrála a sesadila Spartu

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně vyhráli v nedělním utkání 5. kola nejvyšší soutěže doma nad Karvinou 2:0 a vedou tabulku, když z prvního místa Západočeši sesadili Spartu. České Budějovice zdolaly Liberec 1:0, poražený Slovan je tak dál s jedním bodem u dna tabulky. Jablonec remizoval doma se Slováckem 1:1. Hosté vedli, ale chvíli před koncem srovnal Čvančara z penalty. Slavia si pak večer smlsla na Baníku Ostrava, vyhrála 4:0 a zaknihovala nejvyšší výhru v sezoně. Pražané tak protáhli rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži už na 50 duelů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Stanislav Tecl slaví trefu do sítě Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Západočeši se vítězně naladili na čtvrteční odvetu 4. předkola Evropské konferenční ligy na hřišti CSKA Sofia, kam si povezou náskok 2:0 z domácího duelu. Svěřenci trenéra Michala Bílka vyhráli deváté z deseti soutěžních utkání v sezoně a potřetí za sebou neinkasovali. Posunuli se díky tomu před Spartu na první příčku tabulky. První gól Viktorie vstřelil Chorý z penalty, vítězství jistil chvíli před koncem Kaša.

Jablonec doma remizoval se Slováckem 1:1. Kouč Petr Rada den po svých 63. narozeninách výrazně zamíchal s obvyklou základní jedenáctkou. Oproti čtvrtečnímu utkání play off Konferenční ligy se Žilinou (5:1) udělal hned sedm změn. Na čtvrteční odvetu na Slovensku šetřil Doležala, Pleštila, Považance, Kroba, Pilaře, Holíka i Kratochvíla.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodčí Jan Petřík.

Slovácko se stejně jako na jaře ujalo na Střelnici vedení gólem do šatny, tentokrát však náskok neudrželo. Na zásah Jurečky totiž chvíli před koncem odpověděl vyrovnávající trefou z penalty Čvančara. Slovácko dohrávalo duel bez vyloučeného Divíška.

Liberecký zmar pokračuje i po utkání v Českých Budějovicích. Fotbalisté Slovanu se nedočkali první výhry v nové sezoně ani na pátý pokus. Na Střeleckém ostrově padli 0:1 a s jediným bodem dál vymetají prvoligový suterén. Dynamo zdolalo podještědský tým poprvé od 23. listopadu 2008, triumf zařídil v první půli hlavou obránce Martin Sladký.

Slavia navzdory kombinované sestavě zvítězila jasně nad Baníkem Ostrava. V úvodním dějství se trefili Stanislav Tecl a mladík Daniel Samek, který si připsal i asistenci, po změně stran se prosadili Ondřej Lingr a z penalty Ondřej Kúdela. V 78. minutě byl vyloučen hostující Gigli Ndefe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Ubong Moses Ekpai, Ondřej Kúdela, Stanislav Tecl, Ibrahim Traoré a Oscar Dorley oslavují gól během utkání 5. kola Fortuna ligy.

Slávisté protáhli svou rekordní sérii bez porážky v lize už na 50 utkání a spolu s Plzní jako jediní v této sezoně nejvyšší soutěže ještě neztratili ani bod. Pražané mají k dobru odložený zápas s Olomoucí. Český šampion se vítězně naladil na čtvrteční odvetu 4. předkola Evropské ligy na půdě Legie Varšava, kam vyrazí po úvodní domácí remíze 2:2. Baník nebodoval po třech výhrách za sebou.

V nominaci na zápas chyběl útočník Pražanů Jan Kuchta. O něm se v posledních dnech hodně mluvilo, do médií prosákly zvěsti, že po čtvrteční remíze v pohárové bitvě s Legií slovně vyjel na trenéry. Podle informací O2 TV je hráč hospitalizován v nemocnici, další podrobnosti však nebyly zveřejněny.

Program 5. ligového kola:
Sobota
Pardubice - Bohemians 3:0
Mladá Boleslav - Teplice 3:1
Zlín - Olomouc 1:4
Sparta - Hradec Králové 4:0
Neděle
Plzeň - Karviná 2:0
Branky: 33. Chorý z pen., 76. Kaša.
České Budějovice - Liberec 1:0
Branka: 18. Sladký.
Jablonec - Slovácko 1:1
Branky: 76. Čvančara z pen. - 45. Jurečka.
Slavia - Ostrava 4:0
Branky: 31. Tecl, 45. Samek, 51. Lingr, 65. Kúdela z pen.

Reklama

Související témata: