Hlavní obsah

Brněnské hroty doposud drtí všechny soupeře

BRNO

Disponují útočnou sílou jako zřejmě v současnosti žádný jiný český klub. Hlavně proto zřejmě vedou fotbalisté 1. FC Brno s plným bodovým ziskem prvoligovou tabulku. Ve výtečné formě hrající Pacanda s Liborem Doškem prozatím drtí všechny soupeře. V neděli se k nim v utkání se Žižkovem přidal i uzdravený Švancara.

Foto: ČTK/René Volfík

Ofenzívu Brna posílil i Petr Švancara.

Článek

Brněnské hroty nastřílely osm z dosavadních devíti podzimních branek celku. "Mužstvo se postupně konsoliduje. Dva roky po mém příchodu k týmu jsme pracovali zejména na zvládnutí obranné fáze. Nyní nastal čas, kdy se můžeme věnovat i nácviku útočných kombinací a na hřišti je to vidět," pochvaluje si trenér Brna Karel Večeřa.

Pacanda s Doškem v úžasné pohodě

Podle něj Pacanda s Doškem hrají momentálně v úžasné pohodě. "V koncovce se jim teď mimořádně daří, ale je třeba také vidět, kde akce vznikají. U jejich zrodu jsou záložníci i krajní obránci, které rovněž nutím, aby se do ofenzívy zapojovali. Mám radost, že na góly nahrávají třeba Křap, Živný či Belej, který je pro mě velice příjemným překvapením začátku sezóny."

Vzhledem k tomu, že Švancara krátce po svém návratu do Brna dostal angínu, nemusel Večeřa prozatím řešit otázku, kterého z trojice kvalitních útočníků nechá sedět na lavičce.

"Já ale neuznávám slovo náhradník. Fotbalisté, kteří na začátku zápasu zůstávají na střídačce, jsou naprosto rovnocennými členy mužstva. Musí být připraveni kdykoliv do hry naskočit a plnohodnotně nahradit svého kolegu. Je ale jasné, že na hřišti může být pokaždé jen jedenáct kluků, kteří jsou zrovna v nejlepší formě i herní pohodě," líčí trenér Večeřa.

Euforii nepropadá

"To, že teď disponujeme třemi tak mimořádnými osobnostmi do útoku, mi přináší spíš příjemné starosti. Jedním z možných řešení je nasazování Pacandy do středové formace. Je dobře, že mám z čeho vybírat, konkurence v mužstvu je značná," těší kouče. "Vždyť po dlouhých letech nezmizela před začátkem sezóny z Brna ani jedna opora," připomněl.

Na rozdíl od brněnských příznivců však Večeřa přes výtečný vstup do sezóny euforii nepropadá. "Fanoušci si to mohou dovolit, jsme rádi, že jim po letech poskytujeme trochu radosti. Moc si vážíme toho, jak nám v neděli v těžkém duelu se Žižkovem pomohli. My ale víme, že jsme měli na začátku sezóny přece jen poněkud snadnější los a až další střetnutí s ještě kvalitnějšími soupeři mnohem víc naznačí, jak na tom skutečně jsme. Už teď mě ale těší, že naše práce začíná mít smysl. Jen aby se nás dobrá forma držela co nejdéle," přeje si brněnský kouč.

Reklama

Související témata: