Hlavní obsah

Zidana láká zámožný klub MetroStars do USA

NEW YORK

Bohatý americký klub klub Red Bull Metro Stars doufá, že se mu povede přesvědčit francouzského fotbalistu Zinédina Zidana, aby pokračoval v kariéře a zahrál si v jeho dresu zámořskou soutěž MLS. Zprávu přinesly v pátek New York Times, mluvčí klubu Eric Tosi se odmítl k informaci vyjádřit.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Zidane oznámil už v dubnu, že po mistrovství světa ukončí kariéru. MetroStars, kteří jsou v majetku rakouského miliardáře Dietricha Mateschitze a disponují rozsáhlými finančními prostředky, se mohou bývalého nejlepšího hráče světa pokusit zlákat pohádkovou nabídku.

Krátce před mistrovstvím světa se objevily v tisku neoficiální zprávy, že newyorský celek vábí útočníka Ronalda smlouvou na deset let za 94,5 milionu dolarů. Brazilský kanonýr ji však odmítl a hodlá pokračovat v Realu Madrid, kde byl dosud jeho spoluhráčem Zidane.

V MetroStars působí někdejší Zidanův spolubojovník z reprezentace Youri Djorkaeff, s nímž pomohl pro Francii získat titul mistra světa i Evropy. Djorkaeffova budoucnost v klubu je však nejasná poté, co v červnu odjel kvůli údajným rodinným důvodům do Evropy a pak byl spatřen na stadionu při čtvrtfinálovém zápase Francie s Brazílií na mistrovství světa v Německu. Od té doby nenastoupil za Red Bull ani v jednom utkání.

Reklama

Související témata: