Hlavní obsah

VIDEO: Největší fotbalový zoufalec aneb jak nedat jistý gól

PRAHA

Ten fotbalový moment se mu bude ve snech vkrádat do spánku snad do konce života. Legionář z Bosny a Hercegoviny ve službách Dinama Záhřeb Ilija Sivonjič si totiž zahozenou šancí z 12. kola chorvatské ligy proti Cibalii řekl hlasitě o cenu pro největšího zoufalce sezóny. Míč už směřující za brankovou čáru chtěl do sítě dorazit sám, selhal ale a svůj tým o branku připravil.

Článek

Chtěl být slavný, avšak odešel s výsměchem. Tři kola zpět se v chorvatské lize odehrálo něco nevídaného. Na domácím stadiónu záhřebského Dinama Maksimiru běžela 33. minuta a hosté z Cibalie vedli 1:0, když domácí útočník Ilija Sivonjič trestuhodně odmítl vsítit vyrovnávací gól.

Po centru z pravé strany se podařilo Pedru Moralesovi střelou o zem přehodit brankáře hostí Antoloviče a středopolař Dinama už pomalu začal zvedal ruce nahoru. Viděl totiž, jak míč už bezpečně směřuje za brankovou čáru. Co se však stalo v následujícím momentu, se musí vidět. Moralesův spoluhráč Sivonjič si řekl, že vyrovnávací branka padne z jeho kopačky, a tak se pokusil míč do brány doklepnout. Ke zděšení domácích fanoušků se mu ale míč zasekl pod nohou a domácí obrana jej pak stačila odvrátit od blízkosti vlastní branky.

Ve 44. minutě měli hráči Dinama možnost zahrávání pokutového kopu. Dvaadvacetiletý Sivonjič, který dal v letošním ročníku chorvatské ligy čtyři góly a jehož aktuální cena je podle serveru transfermakt.de 1 300 000 eur (zhruba 33 miliónů korun), poznal, že se nejedná o jeho nejlepší den a k exekuci penalty Moralese pustil. Chilský záložník se nemýlil a stanovil tudíž konečné skóre zápasu na 1:1. Český útočník Miroslav Slepička se v dresu domácích do zápasu nedostal.

Reklama

Související témata: