Hlavní obsah

Pudil prožíval na lavičce Genku šílená muka, pak ale slavil titul až do rána

GENK

Šílená muka prý prožíval český fotbalový reprezentant Daniel Pudil, když sledoval své spoluhráče z Genku, jak bojují s Lutychem o belgický titul. Sám jim kvůli zranění břišních svalů nemohl pomoci, o to více fandil, aby vybojovali potřebnou remízu 1:1. Svůj třetí titul v kariéře pak slavil až do rána.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Daniel Pudil (pod pohárem) fandil svým spoluhráčům z lavičky.

Článek

"Přišel jsem domů v šest ráno. Jeden náš kamarád má italskou restauraci a otevřel ji jen kvůli nám. Bylo to fajn," popsal Pudil pro web své zastupující agentury Ondreje Chovance. "Nejdřív se slavilo přímo na stadiónu s fanoušky. Dostali jsme pohár, měli jsme tam pódium. Byla to nádhera, pětadvacet tisíc lidí na nohou. A co se pak dělo ve městě, to bylo neskutečné. Prostě nádhera. Lidi nás málem umačkali," dodal k oslavám.

Při rozhodujícím utkání však trpěl. Genk totiž dlouho prohrával a Pudil kvůli zranění jen seděl na lavičce. "Bylo to šílené. Hrozně se to táhlo. Je to bezmoc, když člověk nemůže bojovat na hřišti. Ale jsem strašně rád, že to kluci nakonec zvládli a vyrovnali," řekl Pudil.

Na své konto si tak připsal již třetí titul v kariéře. "Mám jeden s Libercem, pak se Slavií a teď s Genkem. K tomu jsem vyhrál i Belgický pohár. V pětadvaceti letech tři tituly, to určitě není špatná bilance," pochválil se.

Vynachválil brankáře

Zároveň poděkoval spoluhráčům, že rozhodující zápas zvládli. "Hlavní zásluhu na tom má jednoznačně brankář Curtois, který za stavu 1:1 zlikvidoval soupeři tři tutovky během pěti minut. Jemu můžeme v první řadě děkovat, že máme titul. A pak taky střelci vyrovnávací branky Nwangangovi," uvedl Pudil.

Sám k letošnímu triumfu přispěl hlavně v základní části, v jíž téměř nechyběl. V play off však už většinou jen střídal, jelikož ho trápily břišní svaly.

Hrál čtyři měsíce pod injekcemi

"Zranění si člověk nevybírá, bohužel. Já už hrál poslední čtyři měsíce pod injekcemi, každé ráno jsem chodil v osm na stadion kvůli akupunktuře. Poslední dobou se to ještě trochu zhoršilo. Při určitém pohybu v břiše píchlo, jak kdyby mi tam někdo vrazil nůž. Ale až na posledních šest zápasů jsem odehrál všechno bez ztráty jediné minuty, tak na tom titulu taky nějakou zásluhu mám," konstatoval levý obránce nebo záložník.

Právě kvůli zdravotním problémům se omluvil i trenérovi národního týmu Michalu Bílkovi a na červnový Kirin Cup do Japonska nepojede. "Doktoři říkali, že bych měl mít dva týdny absolutní klid, dál budu dostávat nějaké injekce. Musím se dát v první řadě dohromady, abych byl fit na novou sezónu. Budeme hrát předkolo Ligy mistrů, to je velká výzva," dodal.

Reklama

Související témata: