Hlavní obsah

Berlusconi radil kouči AC Milán, jak hrát

MILÁN

Přestože je trenér AC Milán Carlo Ancelotti ve fotbalovém světě velkou personou, ani on není ušetřen manýrů klubového šéfa Silvia Berlusconiho. Italský premiér si po sobotním derby s Interem, které Ancelottiho svěřenci vyhráli 3:2, vzal úspěšného kouče stranou a nastínil mu svá taktická moudra.

Článek

Ancelottimu hlavně vysvětloval, že by měl častěji hrát se dvěma hroty, poznamenal magazín Football Italia. Hrozil, že v jiném případě by již nemusel zůstat u kormidla AC.

Milánští začali utkání s Andrejem Ševčenkem jako jediným útočníkem. Toho měla z hloubi pole doplňovat dvojice ofenzívních záložníků Manuel Rui Costa a Kaká. Kouč změnil názor po nepovedené první půli, kterou AC prohrálo 0:2, a místo portugalského špílmachra poslal na hřiště kanonýra Jona Dahla Tomassona. Tohle střídání výrazně přispělo skvělému obratu červenočerných.

"S panem Berlusconim jsem strávil příjemný večer," zjemňoval Ancelotti případné rozpory po večeři s klubovým bossem. "Hovořili jsme o fotbale, jedli a já vůbec nemusel platit," žertoval. Vážně je tedy na lavičce úterního soupeře Sparty v osmifinále Ligy mistrů vše v pořádku? "Ano, ani v nejmenším se nic nezměnilo. Stále se cítím být trenérem AC Milán," zopakoval trenér.

To potvrdil i Berlusconiho zástupce Adriano Galliani. "Nikdo Ancelottimu neříká, jak má tým hrát. Carla si vážíme," prohlásil. Ovšem už po zítřejším souboji může být vše jinak. To by ovšem Sparta musela předvést podobný výkon, jako v posledním utkání základní skupiny proti Laziu.

Reklama

Související témata: