Hlavní obsah

Ježek se Zemanem skončili s Admirou v Rakousku třetí

Vídeň

Čeští fotbalisté Patrik Ježek s Martinem Zemanem pomohli Admiře Trenkwalder k návratu do evropských pohárů po osmnáctileté pauze. Jejich tým sice ve čtvrtek v závěrečném 36. kole rakouské ligy prohrál 0:2 na hřišti mistrovského Salcburku, přesto udržel třetí místo, které zaručuje účast v předkole Evropské ligy.

Článek

Admiře pomohla porážka Austrie Vídeň - jediného konkurenta, který ji mohl přeskočit. Klub českého útočníka Tomáše Juna neuspěl na hřišti Štýrského Hradce, kde prohrál 1:3. Austria přitom ještě čtyři minuty před koncem držela remízu, která jí stačila k posunu na třetí místo.

Admira se v klíčovém utkání musela obejít bez svého nejlepšího střelce Ježka. Pětatřicetiletý hráč, který s jedenácti góly obsadil v tabulce střelců třetí místo, chyběl kvůli zranění. Zeman střídal v 89. minutě, Jun za Austrii odehrál celý zápas.

Rakouská fotbalová liga - 36. kolo:
Mattersburg - Kapfenberg 2:0, Rapid Vídeň - Wacker Innsbruck 2:0, Ried - Wiener Neustadt 2:2, Salcburk - Admira Trenkwalder 2:0, Sturm Štýrský Hradec - Austria Vídeň 3:1.
Soutěž vyhrál Salcburk před Rapidem.

Reklama